IZGORJELA JEDRILICA

MLADIĆI IZ ZAGREBA NAPRAVILI NERED U N. VINODOLSKOM Krali alkohol pa zapalili brod

 Alen Medjic / CROPIX

NOVI VINODOLSKI - Dan nakon požara na jedrilici na suhom vezu u Novom Vinodolskom policija je uhitila dvojicu mladih Zagrepčana koje tereti da su podmetnuli vatru.

Očevidom na izgorenoj jedilici odbačena je mogućnost da je do požara došlo zbog tehničkih razloga, što podrazumijeva da je požar netko potpalio.

Pokrenuta je kriminalistička istraga te su policajci iz nadležne postaje u Crikvenici kao krivce pronašli Zagrepčane od 19 i 22 godine, javila je policija.

Osumnjičeni su i prijavljeni za dovođenje u opasnost života i imovine, ali i za tešku krađu provalivanjem u jedrilicu. Iz nje su, utvrdila je policija, prije paljenja ukrali nekoliko boca alkoholnog pića.

U požaru jedrilice u gradskoj luci Novog Vinodolskog je nastala šteta od oko 350.000 kuna, a nitko nije ozlijeđen. Dojava o požaru pristigla je oko pet sati ujutro, a ugasili su ga članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Novog Vinodolskog. Jedilica je vlasništvo dvojice Novljana.

- Probudila me policija. Nemam riječi za učinjeno. S ovim ostatkom te moje jedrilice nemam više što raditi osim uništiti je do kraja - ogorčeno je u srijedu za Jutarnji prokomentirao vlasnik jedrilice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:36