POŽAR

'MLJELI SMO KUKURUZ, NISMO VIDJELI ŠTO SE ZBIVA U KOTLOVNICI' Planula kuća u mjestu pored Ozlja, u zadnji tren spriječena katastrofa

 Darko Tomaš / CROPIX

Intervencijom profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca u Slapnom u blizini Ozlja spašena je obiteljska kuća u kojoj se u ponedjeljak u 18,15 sati vatra iz kotlovnice u prizemlju probila kroz dimnjak do tavana na trećoj etaži i uništila pola krovišta.

Kako se doznaje od zapovjednika karlovačkih profesionalnih vatrogasaca Miroslava Rade, zahvaljujući brzoj intervenciji 22 vatrogasca, nitko nije ozlijeđen i uklonjena je opasnost od širenja vatre na drugi dio kuće i okolne zgrade.

Stjepan i Danica Krnežić, vlasnici vatrom zahvaćene kuće, rekli su za Hinu da su u kotlovnici spaljivali oklaske od kukuruza.

- Mljeli smo kukuruz u dvorišnoj zgradi i nismo primijetili da se malo dalje u kotlovnici prenaglo razvija vatra. Da susjeda nije primijetila plamen u potkrovlju i javila nam, sigurno bismo ostali bez kuće - rekla je Danica Krnežić.

Vatru je u jednom trenutku, osim sedam profesionalaca i tri velika vozila iz Karlovca, gasilo još 15 vatrogasaca iz nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Ozlja i ozaljskog kraja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:47