DOGAĐAJA SE NE SJEĆA

Mora platiti 5000 kuna jer je potrgao stolicu na stadionu

 Vlado Kos / Cropix / CROPIX

Trganje stolice na tribini stadiona Cibalije u Vinkovcima lanjskog svibnja, tijekom nogometnog sraza Dinama i Hajduka, skupo će koštati navijača Petra K. J. (23).

Naime, vinkovački Općinski sud je odlučio tog vatrenog navijača, kazniti sa 5000 kuna jer se ogriješio o Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Ujedno mu je izrečena i jednogodišnja obveza javljanja u policijsku postaju, i to dva sata prije važnih sportskih susreta.

- Nisam kriv. Tog dana jesam bio na utakmici finala Kupa RH dok su igrali Dinamo i Hajduk. Gledao sam utakmicu kao navijač Hajduka, ali nikada nisam bio pripadnik Torcide niti sam se nasilno ponašao. Bio sam kažnjavan, ali radi alkohola. Samog događaja se ne sjećam, ali ne vjerujem da bih bacao stolicu u natjecateljski prostor. Inače, bolujem od depresije - pravdao se sucu Petar K. J.

U prilog njegovoj obrani, međutim, ne ide policijska snimka sa stadiona na kojoj se vidi kako se saginje uz zaštitnu ogradu te uzima plastičnu sjedalicu s obje ruke, diže je iznad glave i potom baca preko ograde u natjecateljski prostor.

Po pravomoćnosti presude, sudska odluka će biti dostavljena policiji te HNS-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:31