ZAVRŠIO NA SUDU

MOŽE LI MU ITKO KONAČNO STATI NA KRAJ?! Mjesec i pol nakon što je pregazio ženu i pobjegao, sumanuti vozač sjeo za volan s gotovo 2 promila

 
Policija, Ilustracija
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Nepunih mjesec i pol dana nakon što je u Dvoru zbog prebrze vožnje sletio u dvorište te naletio na ženu i nanio joj teške i po život opasne ozljede, 42-godišnji bosanskohercegovački državljanin, koji je kao recidivist poznat tamošnjoj policiji po prometnim prekršajima, je u noći na petak opet u Dvoru zaustavljen za volanom s gotovo 2 promila alkohola u krvi.

Sisačko-moslovačka policija priopćila je kako je noćas oko 3.30 sati u Dvoru zaustavila automobil zagrebačkih registracija koji je vozio 42-godišnji recidivist, inače državljanin BiH sa statusom stranca na privremenom boravku u RH,.a koji je 'napuhao' 1.95 promila.

Uhićen je i do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja tijekom dana će biti doveden na sud.

Sletio joj u dvorište, pregazio ju i nanio ozljede opasne po život

U policiji napominju kako je isti vozač 1. ožujka u Dvoru skrivio prometnu nesreću u kojoj je 69-godišnja žena zadobila teške ozljede opasne za život.

On je zbog neprilagođene brzine tada izgubio nadzor nad vozilom i sletio u njeno dvorište, gdje je naletio na nju, da bi potom izašao iz automobila i pješice otišao, a da ozlijeđenoj nije pružio pomoć.

Zbog ove prometne nesreće kazneno je prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

U Dvoru recidivist u samo pola sata dva puta zaustavljan pijan za volanom

Inače, u Dvoru je jedan recidivist i prije tri tjedna ponovno vozio pijan, a zanimljivost je ta što ga je prometna policija u samo pola sata dva puta zaustavljala zbog istog prekršaja.

Prvo je "pod vidnim utjecajem alkohola" zaustavljen zadnjeg dana veljače u predvečernjim satima, kada je odbio alkotestiranje.

Odveden je u policijsku postaju na otrježnjenje, a izašao je idući dan oko 6 sati.

Samo 35 minuta poslije on je, unatoč izrečenoj mu mjeri opreza zbog vožnje u alkoholiziranom stanju (zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije), ponovno zatečen za volanom istoga automobila u mjestu Javoranj, na području Dvora.

Ovoga puta policija ga je uhitila i uz optužni prijedlog dovela na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.

Kako je odbio alkotestiranje, a u vožnji nije izazvao nesreću ni napravio materijalnu štetu, policija mu nije bila obvezna razinu alkoholiziranosti utvrđivati slanjem na vađenje krvi, tako da nije poznato koliko je "napuhao'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:18