SKANDALOZAN SLUČAJ

Muškarac (51) uhvatio curu (18) za stražnjicu, ona mu opalila šamarčinu. Sud: Oboje ste krivi, morate platiti kaznu!

Sutkinja je zaključila da su oboje krivi za remećenje javnog reda i mira i kaznila ih s po 575,88 kuna

Policijsko vozilo, Ilustrativna fotografija

 Damir Krajac/Cropix

Prekršajnim nalogom sutkinja Prekršajnog odjela Općinskog suda u Karlovcu s po 575,88 kuna kaznila je Karlovčanina Emila M. (51) i djevojku Sofiju K. iz Topuskog zbog remećenja javnog reda i mira.

U policijskom optužnom prijedlogu muškarac je bio prvookrivljeni, a ona drugookrivljena za događaj koji se zbio 30. travnja prošle godine u jednom karlovačkom kafiću. Djevojka, koja je u to vrijeme imala tek 18 i pol godina radila je tamo kao konobarica, a muškarac je bio gost. U jednom trenutku ju je uhvatio za stražnjicu, a ona mu je "odvalila" šamar.

Za karlovački sud oni su jednako krivi, jednako su doprinijeli počinjenju prekršaja i morat će platiti jednake kazne.

- On je kriv jer je na javnom mjestu vrijeđao, omalovažavao moralne osjećaje građana na čin da je na terasi ugostiteljskog objekta rukom dirao po stražnjici konobaricu ugostiteljskog objekta, okrivljenicu Sofiju K. dok ga je posluživala pićem, a drugookrivljena okrivljena Sofija K. remetila je javni red i mir tako što je na terasi navedenog ugostiteljskog objekta otvorenim dlanom desne ruke ošamarila prvookrivljenika Emila M. - zaključak je karlovačkog suda.

Osim toga, morat će oboje platiti po 150 kuna sudskih troškova. Sud smatra da je oboje okrivljenika počinili prekršaje koji su im stavljeni na teret. Pri izboru kazne uzete su u obzir sve okolnosti koje utječu na vrstu i mjeru kazne, a određena je u granicama koje su određene propisom za počinjeni prekršaj na temelju stupnja krivnje, opasnosti djela i svrhe kažnjavanja.

Ako uplate dvije trećine od dosuđenoga, ostatak će im biti oprošten.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:40