DIVLJAK IZ G. KOTARA

NAHUŠKAO PSA NA VLASTITU KĆER Udarao je po glavi i vikao da će je dokrajčiti, prijetio policajcu smrću jer mu je oduzeo oružje

Vrhunac nasilja se dogodio 10. veljače kada je Rački počeo kćer udarati po glavi i tijelu uz prijetnje da će je "dokrajčiti"
 Screenshot

Slavko Rački, 63-godišnjak iz Zamosta Brodskog na području Delnica, optužen je zbog kaznenog djela nasilja u obitelji te zbog prijetnji koje je uputio policijskim službenicima u delničkoj policijskoj postaji nakon što je priveden, javlja Novi list .

Optužen je za psihičko i fizičko zlostavljanje svoje punoljetne kćeri, koje je trajalo od lipnja prošle pa do 10. veljače ove godine. Nazivao ju je pogrdnim riječima, a čak je i psu zapovijedao da je napada, te je tako zadobila tjelesne ozlijede.

Vrhunac nasilja se dogodio 10. veljače kada je Rački počeo kćer udarati po glavi i tijelu uz prijetnje da će je "dokrajčiti". Povod mu je bila njezina namjera da proda automobil, koji je u njezinom vlasništvu.

Kada su ga policajci doveli u postaju, prijetio im je da će odletjeti u zrak kada mu budu pretraživali kuću i tvrdio da je postavio šest bombi.

Kad je zajedno s policijskim službenicima krenuo u pretragu stana, Slavko Rački je rekao policajcu: "Kad me puste ti si isto gotov, jer si mi oduzeo oružje", te je time nizu nedjela dodao i prijetnju smrću službenoj osobi.

Od kada je uhićen Rački se nalazi u istražnom zatvoru, a tužiteljica je predložila produljenje istražnog zatvora, te traži za optuženog jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju jedne godine. Također je usvojen i prijedlog da se objedini još jedan kazneni postupak koji se vodi protiv Račkog, a riječ je o kaznenom djelu nedopuštenog posjedovanja ilegalnog oružja, kako piše Novi list .

Prilikom prvog ispitivanja Rački je djelomično priznao da je počinio ova kaznena djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:58