KAZNENE PRIJAVE

NAKON DILERSKOG OBRAČUNA U DUBRAVI PRONAĐENO 30 KILOGRAMA TRAVE Policija dovršila krim istragu: 'Dvojica sudionika pucnjave su u bijegu'

 Damjan Tadic / CROPIX

Zagrebačka policija dovršila je istraživanje nedavne pucnjave u Novoselskom odvojku u Dubravi nakon kojega su u policijskom pritvoru, uz kaznenu prijavu, završila dvojica muškaraca 25-godišnjak i 33-godišnjak dok se za osumnjičenim 28-godišnjakom i 26-godišnjakom i dalje traga.

Policija je izvijestila da je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su se 16. listopada u 19,14 sati trojica osumnjičenih, u dobi od 28, 26 i 33 godine, automobilom kojim je upravljao 33-godišnjak doveli do obiteljske kuće u Novoselskom odvojku u Dubravi.

"28-godišnjak i 26-godišnjak izašli su iz osobnog automobila te se na kolniku ispred obiteljske kuće verbalno sukobili s dvojicom muškaraca koji žive u obiteljskoj kući pred kojom su se zaustavili. U jednom trenutku obojica osumnjičenih izvadili su pištolje, repetirali ih te, u namjeri da iste dovedu u opasnost, prema njima ispalili više hitaca", kažu u policiji.

Jedan hitac pritom je probio stjenku ulaznih vrata kuće u kojoj se nalazilo devet osoba. Kada su prestali s pucanjem, jedan od članova obitelji, osumnjičeni 25-godišnjak, je iz kuće uzeo zasad neutvrđeno vatreno oružje te u smjeru vozila koje se udaljavalo ulicom prema zapadu i u kojem su se nalazila trojica osumnjičenih, u namjeri da ih dovede u opasnost, ispalio više hitaca.

"Jedan hitac je pogodio teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka koji je bio parkiran na ulici te mu oštetio karoseriju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dvojica hrvatskih državljana starosti 26 i 28 godina su osumnjičeni za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu devet osoba koje su se nalazile u obiteljskoj kući, čija su ulazna vrata pogođena zrnom ispaljenog pištoljskog streljiva, dok je 33-godišnjak osumnjičen za pomaganje u počinjenju opisanog djela.

25-godišnjak koji se prethodno sukobio s ranije navedenim osumnjičenima i pucao u njihovom smjeru iz vatrenog oružja osumnjičen je za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na njihovu štetu, ali i na štetu osoba koje su bile na ulici, potom za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari kao i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari", izvijestila je policija.

Prilikom provođenja očevida, iza obiteljske kuće, pronađeno je 6 paketa s ukupno 31,2 kilograma marihuane, što policija i dalje istražuje. Također, pretragom kuće pronađeno je više desetaka komada puščanog streljiva, više spremnika za automatsku pušku, plinski pištolj i 1,54 grama amfetamina, kažu u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:15