OČAJNIČKI POTEZ

NAKON SKOKA U HLADNU DRAVU LIJEČNICI SE BORE ZA ŽIVOT MUŠKARCA Neslavni završetak velike policijske potjere

Ilustracija
 Vlado Kos / HANZA MEDIA

Muškarac u dobi od 34 godine završio je KBC-u Osijek nakon što je u ponedjeljak poslijepodne u pokušaju bijega od policije, koja ga je tražila zbog sumnje da je ukrao automobil, skočio u hladnu rijeku Dravu.

Nakon što je izašao iz rijeke, policajci su ga uhitili te je prevezen u osječku bolnicu zbog hipotermije, a zdravstveno stanje okvalificirano mu je kao teške ozljede opasne po život.

Sve je počelo na Gradskim bazenima u Osijeku, gdje je 34-godišnjak u svlačionici bazena provalio u ormarić u kojem su svoje stvari ostavili supružnici koji su bili gosti bazena. Pretpostavlja se da je 34-godišnjak bio u njihovoj neposrednoj blizini ili ih je čak i pratio. Nakon što su supružnici otišli na bazene, on je provalio u ormarić i iz njega izvadio samo ključ od automobila, koji je u vlasništvu 39-godišnje žene.

Muškarac je potom izašao iz prostora Gradskih bazena, sjeo u automobil i odvezao se s njime. Supružnicima su u automobilu ostali dokumenti, novac i mobiteli, a kada su se spustili u svlačionicu uvidjeli su da je im je provaljeno u ormarić, pa je odmah pozvana policija.

Pregledane su i nadzorne kamere na Bazenima, a nedugo nakon toga policijska ophodnja uočila je ukradeno vozilo u vožnji na području Baranje. Pokušali su ga tom prigodom zaustaviti, ali on je nastavio voziti, pa su se dali u potjeru za njim.

Dolaskom do dravskog mosta, 34-godišnjak se zaustavio, izašao iz vozila i skočio u rijeku, a potom je uhićen. Protiv njega je podnesena prijava za kaznena djela teška krađa i krađa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:30