'BIO SAM DOBAR VATROGASAC'

NAPAD NA CANJUGU Bivšem županijskom državnom odvjetniku pokušali zapaliti auto, sam je ugasio požar

 Sunara/CROPIX

Pod još nerazjašnjenim okolnostima u gluho doba noći s utorka na srijedu prošlog tjedna izgorio je dio automobila Krunoslava Canjuge (60), bivšeg županijskog državnog odvjetnika koji posljednjih desetak godina obavlja privatnu odvjetničku praksu. Canjugino je vozilo, doznajemo, bilo parkirano uz sam prozor obiteljske kuće u Ulici Antuna Mihanovića u Krapini, a da mu pucketa pod prozorom, prvi je uočio upravo sam vlasnik koji je s vatrogasnim aparatom istrčao van.

Seoske priče

- Bio sam dobar vatrogasac, i to je jedino što mogu reći. Sam sam se krenuo boriti s vatrom u 1 sat poslije ponoći. Sreća je što je uočena na vrijeme. Moglo je biti i gore - opisao je za Jutarnji list odvjetnik Krunoslav Canjuga svoj vatrogasni pothvat.

S obzirom na spekulacije da mu je na automobil možda bačen Molotovljev koktel, a za policiju se slučaj i dalje vodi kao “požar na autu”, Canjuga te seoske priče odbacuje, no napominje da je “događaj u rukama MUP-a koji istražuje palež”. Policijski očevid je isključio mogućnost tehničkog kvara, a vatra je, prema upućenima u problematiku, zahvatila tek plastiku oko blatobrana. Sreća u nesreći je što nema ozlijeđenih osoba.

Dobar susjed

Susjedi iz Mihanovićeve ulice su pod dojmom. Mnogi ne žele vjerovati da netko želi napakostiti njihovu dragom susjedu s kojim “dijele i dobro i zlo 40 godina”.

- Nitko od nas prvih susjeda nije čuo kad je gorjelo. Tu noć je padao snijeg i bilo je mirno u ulici. Nakon vatrogasaca došla je i policija. Nije lako biti odvjetnik. Znate i sami koliko se on tužbi napiše pa bude hrpa nezadovoljnih s krajnjim ishodom.

Vjerujemo da mu nije lako živjeti sad u nesigurnosti piromanstva jer u toj kući živi sa suprugom, majkom i drugim članovima obitelji - rekla nam je jedna od Canjuginih susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:34