PRIJETNJE

NAPAD NA SUPRUGU POZNATOG SPLITSKOG DILERA Dvojica naoružanih muškaraca uz prijetnju pištoljem izvukli je iz automobila i potom ga ukrali

 
Petra Rašidagić
 Josko Ponoš / CROPIX

Dva muškarca naoružana pištoljima otela su u utorak oko 20 sati na splitskim Brdima osobni automobil Petri Rašidagić (47), supruzi poznatog dilera Damira Rašidagića (38) zvanog Rašo. On je na Korčuli nakon uhićenja Jakše Cvitanovića Cvika preuzeo teritorij i ulične prodavače, a nakon toga posao proširio na Split, piše Slobodna Dalmacija.

Rašidagić se nalazi u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama od uhićenja u lipnju ove godine kada mu je u iznajmljenoj garaži na Pazdigradu nađena veća količina droge i oružje.

Suprugu su mu presreli oko 20 sati na raskrižju u blizini kuće dok je stajala na semaforu. Do njenog vozila je došao drugi automobil iz kojeg su izašla dvojica muškaraca, a za volanom je bila ženska osoba. Muškarci su joj zaprijetili pištoljima da izađe iz Renaulta francuskih registarskih oznaka sive metalik boje, te su se odvezli s njim.

Odmah nakon prepada Petra Rašidagić je otišla u Prvu policijsku postaju prijaviti napad, a od uznemirenosti i grcanja u suzama je jedva uspjela sastaviti suvislu rečenicu. Kako saznaje Slobodna Dalmacija, već duže vremena su ona i djeca na meti prijetnji.

Petra Rašidagić, djevojački Gugić, poznata je i kao jedna od glavnih USKOK-ovih svjedokinja protiv Jakše Cvitanovića Cvika zbog dilanja heroina. Njih dvoje bili su u vezi u vremenu kada je on razvijao posao iz Vela Luke na korčulansko i dubrovačko područje. U konačnici je za ustrojavanje zločinačke organizacije osuđen na osam godina i tri mjeseca zatvora. Suđeno mu je i zbog prijetnji Petri Gugić za što je dobio osam mjeseci zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:34