POLICIJA IH PRIVELA

NAPADAČI NE SMIJU PRIĆI ZGRADI MINISTARSTVA ZDRAVSTVA IDUĆIH OSAM DANA Policija podnijela prekršajne prijave zbog gađanja jajima

 
 Screenshot Facebook

Zbog gađanja jajima zgrade Ministarstva zdravstva na zagrebačkom Ksaveru policija je uhitila četiri osobe.

Sve se dogodilo u utorak u popodnevnim satima kad su građani prosvjedovali zbog smrti mladića Mattea Ružića (21) u Zaprešiću, kojem je u nedjelju pozlilo na ulici te kojeg Hitna pomoć nije uspjela spasiti budući da su, među ostalim, do njega najprije došli bez liječnika. Liječnik je bio na drugoj intervenciji u Samoboru, što je u javnosti izazvalo buru budući da nedostatak liječnika u raznim Hitnim pomoćima diljem zemlje sad već oduzima živote.

Dok se jedno okupljanje odvijalo u Zaprešiću od kuda je bio preminuli mladić, drugo se dogodilo na zagrebačkom Ksaveru gdje su ulazna vrata Ministarstva četiri osobe zasule jajima.

Policija ih je privela, te objavila da se radilo o dva muškarca (32 i 46 godina) te dvije žene (svaka 39 godina). Protiv njih su sada podneseni optužni prijedlozi nakon čega su pušteni na slobodu.

- Prekršili su članak 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a svakom od privedenih izdana je naredba o određivanju mjere opreza zabrane posjećivanja zgrade Ministarstva na udaljenosti manjoj od 50 metara. Ta zabrana vrijedi narednih osam dana - naglasili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:08