MOTIV PUCNJAVE

NARKOBANDE ZARATILE NA ZAGREBAČKIM ULICAMA! Obračun u kojoj je zamalo stradala curica razotkrio rat bandita, otkrivamo što je povod cijelom sukobu

Samu pucnjavu i bijeg vozila s mjesta događaja snimile su nadzorne kamere s dvije obiteljske kuće
 Damjan Tadic / CROPIX

Dok stanovnici Novoselskog odvojka u Gornjoj Dubravi sređuju dojmove i pokušavaju umiriti djecu koja su u utorak oko 19 sati svjedočila uzajamnoj pucnjavi dviju sukobljenih strana iz narkomiljea, policija istražuje motive obračuna.

Veći dio incidenta, kao i bijeg vozila, snimile su kamere sa dvije obiteljske kuće. Inicijalno je privedeno šest osoba, među kojima i četvorica sinova obitelji Dominković, no trenutno je kazneno prijavljen za dovođenje u opasnost samo jedan - Kristijan Dominković (26) i to zbog sumnje da je iz kuće ispalio rafalnu paljbu na osobe u Passatu koje su prve prema njemu zapucale. Osim njega, prijavljen je i Goran Čorak, muškarac za kojeg se pretpostavlja da je vozio Passat iz kojeg su metke ispaljivali Sven F. i Ivan K. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu im je odredio jednomjesečni pritvor.

Podsjetimo, čim je počela kiša metaka iz auta prema Kristijanu Dominkoviću i dvojici njegove braće, Kristijan je ušao u kuću i vratio se van s najvjerojatnije puškom iz koje je zapucao prema Passatu koji je, pak, divljački bježao u rikverc i zamalo pregazio curicu na rolama. Za volanom tog auta je sjedio Goran Čorak, a njegovi suputnici su navodno još uvijek nedostupni policiji. Meci koji su ispaljeni iz kuće na kraju su završili u susjedinom parkiranom kombiju.

Prema nekim informacijama, povod sukobu je “otimanje” teritorija poslovanja, pa samim time i klijenata. Kriminalističko istraživanje i dalje traje. Još uvijek nije pronađeno oružje iz kojeg se pucalo, a u tijeku je vještačenje sadržaja oduzetih vreća koje je policija iznijela iz kuće, a koje su bile dostavljene 10-ak minuta prije pucnjave.

Također nije poznato što je sve policija zaplijenila u kući.

Podsjetimo, susjedi su nam tijekom policijskog očevida ogorčeno ispričali kako iz dana u dan pred tu kuću stižu taksiji te od ukućana preuzimaju “robu” u zamjenu za novac, a pod robom smatraju duhan i marihuanu.

I svaki put kad bi se netko od njih okuražio ukazati im na ponašanje, Dominkovići bi im, tvrde susjedi, upućivali brutalne prijetnje. Radi nesigurnosti u kojoj žive iz dana u dan, 30-ak stanovnika je organiziralo mirni prosvjed kako bi ukazali na probleme u ulici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:47