DIVLJAŠTVO

NAPAD KOJI JE ZAPREPASTIO HRVATSKU Ispitani nasilnici koji su pretukli umirovljenika, određen im je jednomjesečni zatvor, evo kolika im kazna prijeti

 
 Danijel Bartolic / CROPIX

NOVO 15:09 Trojica mladića, od kojih je jedan aktivni vojnik, ostaju mjesec dana u istražnom zatvoru zbog teškog fizičkog napada na Evelina Valea (67) u nedjelju ujutro na terasi jednog kafića na Danteovom trgu u centru Pule. Riječ je o Mateju Bjekiću (24) iz Zagreba, 25-godišnjem profesionalnom vojniku i pripadniku Gardijske bojne “Tigrovi” Robertu Bitunjacu i njihovom 17-godišnjem prijatelju.

Svi su oni danas ispitani pred nadležnim tijelima nakon što su dan prije boravili u policijskim prostorijama kako bi se ispitali svi detalji premlaćivanja nesretnog umirovljenika. Bjekić i Bitunjac privedeni su između 11 sati i podneva, a novinarima ništa nisu imali za izjaviti.

- Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola podnijelo je Općinskom sudu u Puli-Pola prijedlog za 17-godišnjaka te Županijskom sudu u Puli-Pola za dvojicu 24-godišnjaka da im se odredi istražni zatvor protiv sve trojice zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenici ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku) te da će utjecati na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku), priopćili su u državnom odvjetništvu.

Policija trojicu napadača sumnjiči za nanošenje teških tjelesnih ozljeda za što zakon predviđa maksimalnu kaznu od čak osam godina zatvora.

------------------------------------------------

Oko 11 sati pred Općinsko državno odvjetništvo priveden je Matej Bjekić (24) zbog teškog fizičkog napada na Evelina Valea (67) u nedjelju ujutro na terasi jednog kafića na Danteovom trgu u centru Pule.

Istodobno pred sucem za mladež ispituje se 17-godišnjak koji je sudjelovao u napadu, a pred državnog odvjetnika izašao je i 25-godišnji profesionalni vojnik i pripadnik Gardijske bojne “Tigrovi” Robert Bitunjac (25).

Sva trojica mladića su rodom iz Petrinje, a u nedjelju ujutro napali su umirovljenika koji je čuvao inventar kafića oko sedam sati ujutro.

Pred kafićem su bili i sat vremena prije napada kada ih je Evelino upozorio da ne diraju istarsku i hrvatsku zastavu na jednoj zgradi.

Nakon toga vratili su se prekriveni kapuljačama i s palicama u ruci, a umirovljeniku su slomili tri rebra i ruku.

FOTOGALERIJA: Privođenje nasilnika koji su pretukli umirovljenika u Puli

Jedan od njih je pripadnik Hrvatske vojske, točnije Tigrova, pa se sve okolnosti napada ispituju i na toj istanci. Jučer popodne je zapovjednik Tigrova bojnik Krešimir Kršinić posjetio je ozlijeđenog umirovljenika u Općoj bolnici Pula i ispričao se obitelji.

CROPIX, Hanza Media

Ujedno je najavio da ako se kriminalističkom istragom utvrdi da je pripadnik počinitelj kaznenog djela, protiv njega će se pokrenuti kazneni i stegovni postupak. U tom slučaju Bitunjca gotovo sigurno čeka nečasni otpust iz vojske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:55