MONSTRUM

NASILNIK IZ RIJEKE ZAVRŠIO U ZATVORU Dvije godine maltretirao ženu, gasio cigarete po njoj i prijetio da će je ubiti: 'Smrtovnica ti viri iz džepa!'

Ilustracija
 Danijel Soldo / CROPIX

Riječanin Darko Medved (26) priveden je pod sumnjom da je gotovo dvije godine fizički i psihički zlostavljao svoju nevjenčanu suprugu, piše Novi list. Zlostavljanju je navodno više puta svjedočilo i njihovo nepunih godinu i pol dana staro dijete.

Prema kaznenoj prijavi, Medved je od 2015. godine pa do danas na rukama svoje supruge znao gasiti cigarete i gađati je raznim predmetima. Osim toga, Riječanina se tereti da je ženi prijetio da će je izbaciti iz kuće zajedno s njihovim djetetom, govoreći joj da će je ubiti i da joj smrtovnica već viri iz džepa.

Godine zlostavljanja kulminirale se prošle nedjelje kada je uz pomoć neidentificiranog predmeta za koji je tvrdio da je bomba prijetio supruzi da će 'ih sve pobiti'.

Medveda policija i tužiteljstvo terete da je maltretirajući ženu svjesno negativno utjecao na pravilan psihofizički razvoj djeteta.

Riječanin je na ispitivanju u riječkom Općinskom državnom ustvrdio da nije kriv za kaznena djela nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava koja mu se stavljaju na teret.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc osumnjičenom je utvrdila istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Određena je i visina jamstva od 40 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:35