OBITELJSKO NASILJE

NASILNOG 44-GODIŠNJAKA SUDAC OSTAVIO NA SLOBODI Supruzi prijetio danima, pred djecom joj je nanio tjelesne ozljede

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.03.2020. u 23:18

A woman who is a victim of domestic violence is crouched in a corner of a house and is protecting herself from injury. Photo Rafael Ben-Ari/Chameleons Eye, Image: 89565210, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podnijelo je žalbu na rješenje suca istrage Županijskog suda o Duborvniku o odbijanju određivanja istražnog zatvora 44-godišnjaku iz Dubrovnika koji je osumnjičen da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji te kaznena djela tjelesne ozljede i povrede djetetovih prava.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak od 30. lipnja 2019. do 2. ožujka 2020. na području Dubrovnika, u cilju da svoju suprugu (1979.) dovede u ponižavajući položaj i da kod nje izazove osjećaj straha i prepasti, te da je tjelesno ozlijedi; svjestan da time ugrožava daljnji psihofizički razvoj svoje dvoje malodobne djece (2005. i 2011.); pred djecom bio fizički nasilan prema supruzi (nanio joj tjelesne ozljede) i prijetio joj.

Osnovano se sumnja da je fizičko nasilje i prijetnje ponovio 26. veljače 2020. u večernjim satima, a kad mu je ona rekla da će sve prijaviti policiji, počeo joj je svakodnevno upućivati prijetnje, a posljednje joj je ozbiljne prijetnje ponovio 2. ožujka 2020. u njihovom stanu", navodi se u priopćenju DORH-a.

Navodi se i kako se osnovano sumnja da je na opisani način svoju suprugu doveo u položaj nemoći i povrijeđenog dostojanstva što je sve kod nje izazvalo osjećaj straha i prepasti.

"Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 4. ožujka 2020. predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku), no sudac istrage odbio je zahtjev i osumnjičeniku naložio mjere opreza iz čl. 98. st. 1. i 2. toč. 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku. Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku ponijelo je žalbu na navedeno rješenje", objavio je DORH.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo