KRALJICA PREVARA

Nasjedali svi - od župnika i odvjetnika do nezaposlenih

Novih šest mjeseci zatvora za ‘lisicu’ Katicu Miloš. Posljednja u nizu presuda donesena je zbog krađe 60.000 kuna s računa stanodavaca

ZAGREB - Stavili su joj lisice na ruke, uveli u kombi pravosudne policije i iz kaznionice u Požegi krenuli prema Zagrebu.

Ekspresno osuđena

Kada su je dovezli do zgrade Općinskoga kaznenog suda, okorjela prevarantica i lažna iscjeliteljica Katica Miloš (44) po već dobro poznatom scenariju uspela se do sudnice na prvom katu i po tko zna koji put sjela na optuženičku klupu. Bez imalo ustezanja sutkinji je odmah sve priznala i složila se s kaznom koju je predložilo tužiteljstvo.

- Iskreno mi je žao i kajem se zbog svega učinjenog - rekla je Katica Miloš sutkinji te je suđenje ekspresno završeno u samo jednoj raspravi.

Proglašena je krivom za još jednu u nizu krađa, a osuđena je na šest mjeseci zatvora. U ovom predmetu sudilo joj se jer je u listopadu 2007. godine od tadašnjih stanodavaca ukrala kartice tekućeg računa te na više bankomata podigla svu ušteđevinu bračnog para.

Očistila račune supružnika

Katica Miloš se, naime, javila na oglas te unajmila garsonijeru u Baštijanovoj ulici. Vlasnicima se predstavila kao liječnik fizioterapeut te im čak ponudila pomoć jer je vlasnik bio nepokretan. U jednom su trenutku vlasnicu stana obavijestili iz banke da je s njezina računa podignut velik iznos, a isti je slučaj bio i s računom njezina supruga. Katica Miloš tako se domogla ukupno 60.000 kuna.

Obećala posao u Coca-Coli

Kada je vlasnica prijavila krađu, policajci su joj pokazali fotografiju stare znanice Katice Miloš, a ona je odmah prepoznala svoju podstanarku.

Katica Miloš je dosad evidentirana za čak 70 kaznenih djela, od čega je 45 prijava zbog prijevare. Trenutačno je na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne.

Među ostalim, dobila je pet i pol godina zatvora jer je prevarila više ljudi kojima je uzela novac i obećala zaposlenje u Coca-Coli. Međutim, zbog zastare su sudsku presudu dočekale samo dvije njezine žrtve. U istom predmetu sudilo joj se i jer se svojedobno u tjedniku Arena predstavila kao osoba koja pruža usluge kristaloterapije i tako rješava probleme. Na njezinu su priču nasjele tri žrtve. U jednom su slučaju njezine žrtve bili i župnik iz samostana Sveti Duh te poznati zagrebački odvjetnik Rajko Mlinarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:47