RODBINA TVRDI DA JE VIĐENA

NASTAVLJA SE OPSEŽNA POTRAGA ZA SLOVENKOM KOJA JE NESTALA NA MLJETU Sudjeluje čak 10 stanica HGSS-a, bosanski GSS, psi i dronovi

 
U krugu: Alma Novljan
 NESTALI.HR, HRVATSKA GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA

Rodbina slovenske turistkinje Alme Novljan (63) koja je početkom prošlog tjedna nestala na području Nacionalnog parka (NP) Mljet javila se jutros medijima, piše Dubrovački vjesnik. Njezina nećakinja moli pomoć i tvrdi da su dvije osobe vidjele Almu jučer ujutro u Dubrovniku.

Glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić potvrdila je kako su primili dojave o pojavljivanju Novljan u Dubrovniku, no one nisu rezultirale pronalaskom izgubljene za kojom potraga i dalje neprekinuto traje. Bečić upozorava kako ovakve dojave treba uzeti s rezervom.

Nestanak Novljan na području Nacionalnog parka Mljet 25. je lipnja prijavio njezin suprug. Slovenka je posljednji puta viđena u utorak u poslijepodnevnim satima u autokampu Đenka Lovište gdje joj je i prijavljeno boravište. Prema posljednjim informacija, Novljan je toga dana otišla u šetnju sjeverozapadno od Malog jezera na Mljetu i više se nije vratila.

U Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba navedeno je da je visoka 162 centimetra, srednje građe, plave kose, kestenjastih očiju i okrugla lica, a dosad nije imala zdravstvenih problema. U trenutku nestanka na sebi je nosila crnu majicu s natpisom “Big Ben London”, bijele kratke hlače i smeđe sandale broj 39.

Pročelnik dubrovačke stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Marijo Begić prošlog je četvrtka rekao da u potrazi za Novljan sudjeluju brojni pripadnici HGSS-a, rendžeri NP-a Mljet, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Montokuc i Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Mljet, četiri potražna psa, dronovi i helikopter.

HGSS na svojoj je Facebook stranici u subotu objavio da je potraga za Novljan dodatno proširena te da u njoj sada sudjeluju HGSS-ove stanice Dubrovnik, Šibenik, Makarska, Zagreb, Karlovac, Koprivnica, Vinkovci, Rijeka, Krapina i Novska, članovi Gorske služba spašavanja Bosne i Hercegovine te djelatnici JVP-a Mljet, DVD-a Montokuc i NP-a Mljet. U potrazi se koriste i potražni psi te dronovi, a pretražuju se obale i speleološki objekti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:08