NAPETI DERBI

NAVIJAČKA TUČNJAVA U BLIZINI MAKSIMIRSKOG STADIONA U policijskoj marici deset osoba zbog okršaja, a deset zbog pijanstva

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.12.2018. u 17:53

Zagreb, 161218.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, seniori, 18.kolo, utakmica: GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: bakljada Torcida.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX

 

Policijska uprava zagrebačka oglasila se u nedjelju o događajima prije početka utakmice Dinamo - Hajduk na Maksimiru navodeći da je do 16 sati privedeno 20 osoba, deset zbog tučnjave, a deset zbog pijanstva.

U 14 sati, u Ulici Divka Budaka sukobili su se navijači dviju suprotstavljenih frakcija, brzom reakcijom policije njih 10 privedeno je u službene prostorije PU zagrebačke.

Uoči samog početka utakmice, odnosno od 14 do 15 sati, zbog pijanstva je u službene prostorije dovedeno devet hrvatskih i jedan slovenski državljanin.

Pola sata prije početka utakmice, s vanjske strane ulaza jug, nalazilo se oko 500 osoba, skupina od njih pedesetak počela se naguravati odnosno vršiti pritisak oko gelendera postavljenih zbog sigurnosti i kontrole ulaza. Oglušili su se na policijsku zapovijed da prestanu, pa su policijski službenici  nad njima uporabili sredstva prisile i njihov je pritisak prestao. Prilikom navedenog uspostavljanja reda zasad nije bilo ozlijeđenih niti privedenih osoba.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo