DRAMA U SESVETAMA

'NAZOVI SVOJE I TRAŽI NOVAC, UBIT ĆEMO TE!' U Sesvetama oteli mladića (22) pa se iživljavali nad njim, policija ubrzo pronašla krivce i uhitila ih

 
Ilustracija
 Jadran Babic / Ilustracija / CROPIX

Nakon što su preksinoć na području zagrebačkih Sesveta odjekivali pucnji, u slučaj su se umiješali zagrebački kriminalisti koji su riješili slučaj otmice 22-godišnjaka otetog zbog duga prema dvojici poznanika.

Lisice na ruke policija je stavila 20-godišnjem mladiću i njegovom, četiri godine starijem prijatelju te su po dovršetku obrade predani pritvorskom nadzorniku.

Prava drama po 22-godišnjeg mladića počela je 7. travnja u večernjim satima kada se susreo s utjerivačima duga na području Sesveta. Čim su se sreli, između njih je izbila svađa koja je prerasla u fizički obračun i iživljavanje.

A jedan od dvojice osumnjičenih je 22-godišnjaku izrekao kišu prijetnji smrću prema kojima neće dočekati sutra i potom zapucao iz vatrenog oružja čije zrno mu je profijukalo iznad glave.

No tu priči nije kraj jer su ga zatim utrpali i zatvorili u prtljažnik Audija koprivničkih registarskih oznaka s kojim su ga odvezli u nepoznato. Tijekom vožnje su mu prijetili da im mora vratiti novac, nekoliko desetaka tisuća kuna.

A kako kod sebe nije imao ni kune, a kamoli toliki iznos, otmičari su natjerali 22-godišnjaka da telefonira rodbini ne bi li mu oni posudili novac jer da će ga u protivnom ubiti. Međutim, dužnik im je obećao dati novac pa ga je osumnjičeni dvojac pustio.

Nije dugo trebalo da za sve dozna policija koja je dvojicu utjerivača duga uhitila i privela u postaju na kriminalističko istraživanje. Inače, 22-godišnja žrtva je zadobila lakše ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:33