PRIMIRJE

NEMA PRIJAVA ZA SUKOB ZAPOSLENICA U VINOGRADSKOJ Policija je zaključila da niti jednu od njih dvije neće progoniti po službenoj dužnosti

 
Dijana Zadravec
 CROPIX

Sukob zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice Dijane Zadravec i voditeljice Odjela nabave medicinskih proizvoda Mije Primorac sredinom prosinca prošle godine, nakon svega kao da se uopće nije ni dogodio.

Osim što su u pisanom obliku Zadravec i Primorac “zakopale ratnu sjekiru” svjesne da im daljnje bitke mogu samo naštetiti, viješću nakon provedenog kriminalističkog istraživanja PU zagrebačke, također mogu biti zadovoljne. Naime, zagrebačka policija nam je potvrdila kako “kriminalističkim istraživanjem nisu utvrđeni elementi prekršaja koji bi se progonili po službenoj dužnosti te su obje strane upućene da se sudskim putem” obračunavaju u privatnoj režiji.

U isto vrijeme zajedničku izjavu sročile su obje djelatnice KBC-a Sestre Milosrdnice odaslavši je nadređenima.

- Obavještavamo Povjerenstvo za unutarnji nadzor i kontrolu KBC-a, Ravnatelja te Ministarstvo zdravstva da je problem u suradnji između gđe. Mie Primorac i prof. Dijane Zadravec dogovorno riješen. Gđa. Primorac i prof. Zadravec nastavit će svoju poslovnu suradnju i nemaju namjeru sudskim putem ništa potraživati jedna od druge. Ujedno se ispričavamo na eventualnim neugodnostima zbog ovog događaja - piše u zajedničkoj izjavi.

Zbog tog verbalnog i fizičkog sukoba okupilo se i bolničko Radničko vijeće koje je donijelo mišljenje da Zadravec više ne bi smjela imati rukovodeću poziciju u bolnici. Međutim, mišljenje radničkog vijeća ne obvezuje Upravu bolnice. Što će biti sa Zadravec i Primorac odlučit će Upravno vijeće nakon što Povjerenstvo za unutarnji nadzor i kontrolu donese mišljenje.

Podsjetimo, riječ je o incidentu od 18. prosinca kada je na sastanku prvo došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba dviju zaposlenica bolnice. Sudionici sastanka su rekli da je fizički prva nasrnula Zadravec koja je to demantirala. Obračun su okarakterizirale oprečne izjave sukobljenih strana, a izvor iz bolnice je rekao da je ostalo “visjeti u zraku” je li Zadravec istrgnula mobitel Miji Primorac ili ju je udarila po ruci pa joj je mobitel ispao iz ruke. Primorac je odgurnuvši Zadravec koja je zatim na nju nasrnula i ogrebla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:29