PIJANSTVO ZA VOLANOM

NESLAVAN REKORD Šibenčanin (44) na Veliku subotu vozio Renault s 3,25 promila alkohola u krvi, ni nakon tri dana još se nije otrijeznio

Ilustracija
 Goran Sebelić / HANZA MEDIA

Šibenska prometna policija zabilježila je novi neslavan rekord u pijanstvu za volanom. Naime, na blagdan Velike subote, pet minuta iza ponoći, policajci su u središtu Šibenika zatekli 44-godišnjeg vozača da pod vidnim utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom šibenskih registracija Renaultom. Nakon 'puhanja' pijanom vozaču izmjerena je koncentracija od čak 3,25 promila alkohola u organizmu. Vozač je u prostorijama policije zadržan do otriježnjenja, a protiv njega podnesen je Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku.

Inače, tijekom proteklog tjedna u redovitim policijskim kontrolama na šibenskim prometnicama zatečeno je 24 vozača u upravljanju automobilom pod utjecajem alkohola.

Uz to, prekršajnu prijavu zaradio je 36-godišnji državljanin Albanije, koji je za volanom Audija na Dalmatini kod odmorišta Krka dosegnuo brzinu od 222,5 kilometara na sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:28