RIJEŠEN MISTERIJ NESTANKA

NESTALA AKTIVISTICA ŽIVA JE I ZDRAVA Policija potvrdila da je pronašla Kristinu Ćurković

 Facebook

NOVO 18:12 Policija je potvrdila da je nestala Kristina Ćurković pronađena živa i zdrava u subotu popodne, nakon što je potraga počela sinoć u 21 sat po zaprimljenoj prijavi o nestaloj osobi. MUP je potvrdio i kako je pronađena na području Dugog Sela.

Uskoro opširnije...

----------------------------------

ZAGREB - Prijatelji nestale aktivistice Kristine Ćurković popodne su se okupili na zagrebačkom Zrinjevcu i hrvatsku javnost pozvali da se uključi u potragu za tom 23-godišnjom studenticom, čiji je nestanak sinoć prijavila njezina obitelj.

Skup u organizaciji Građanske inicijative za zaštitu ugroženih studenata je okupio 20-tak ljudi, uglavnom Kristininih prijatelja koji su apelirali na sve u Hrvatskoj da se uključe u potragu za njom, napominjući da je ona ranije dobivala prijetnje smrću, ali da policija na to nije reagirala.

Ana Vrkašević iz Građanske inicijative poručila je kako je, osim apela, cilj ovoga okupljanja pružiti potporu obitelji Kristine Ćurković, ocijenivši kako bi nestanak mogao biti povezan s njezinim istupima u javnosti.

NESTALA AKTIVISTICA KRISTINA ĆURKOVIĆ Već dva dana nitko nije čuo ništa o njoj

Najavila je da će se sličan skup održati i sutra, jer je ovaj današnji organiziran u "zadnji čas" te se na njega odazvalo samo 20-tak ljudi, a večeras će se u Crkvi Marije pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji za sretan povratak svom domu Kristine Ćurković služiti i molitva.

Kazala je i kako je Kristinina obitelj zadnji kontakt s njom imala prekjučer oko 17 sati, od kada joj se gubi svaki trag.

Kristina Čurković, čije se ime nalazi i u nacionalnoj internetskoj evidenciji nestalih osoba, aktivistica je koja je široj javnosti postala poznata kada je u travnju 2011. u Splitu sa zgrade Banovine skinula zastavu EU i postavila hrvatsku, u Omišu je jajima gađala dužnosnike HDZ-a, a snažnu javnu potporu pružala je i protivnicima uvođenja ćirilice u Vukovaru.

Članica je splitskog ogranka Stožera za obranu hrvatskog Vukovara te udruge Volim Hrvatsku, iz koje su danas apelirali na predsjednike Republike, Vlade i Sabora te MUP da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se pronašla "mlada nacionalna heroina".

"Uvjereni smo da ste upoznati s okolnostima nestanka, a zatim i zahtjeva za potragom za djevojkom koja je svojim akcijama stekla simpatije velikog dijela hrvatskog naroda. Svjesni smo da su neke od aktivnosti bile usmjerene protiv vašeg načina upravljanja Hrvatskom, no jednako tako znamo da se demokracija i demokratičnost ne gradi izjavama i govorima, već djelima i tolerancijom prema različitosti", ističu u apelu iz Volim Hrvatsku.

Nestanak Kristine Ćurković je sinoć oko 21,30 sati prijavila njezina sestra, rekavši splitskoj policiji da se ona zadnji put obitelji mobitelom javila 2. siječnja i rekla kako putuje autobusom iz Vukovara u Split, ali da kući nije došla niti se javlja na pozive mobitelom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:33