RIJEŠEN MISTERIJ

Nestao u vlaku Kutina-Zagreb, tjedan dana kasnije pojavio se u Puli i pretrpio moždani udar, a onda ga snimka razotkrila kako potkrada poznatu udrugu

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Petrinjac Marijo Š. (43), koji je nestao 26. lipnja kad je krenuo vlakom iz Kutine za Zagreb, pronađen je nakon tjedan dana u Puli, i to pod neobičnim okolnostima.

Trenutačno se nalazi na neurološkom odjelu pulske bolnice jer je pretrpio moždani udar, no nakon ozdravljenja, umjesto kući, bit će priveden u policiju jer ga čeka kriminalističko istraživanje.

Naime, Ženska autonomna kuća Zagreb otkrila je da su Marija Š. u noći sa 21. na 22. lipnja snimile nadzorne kamere na ulazu u njihovo savjetovalište.

Prvo je u dva u noći zvonio na vrata, nakon toga izvadio ključeve, otključao vrata te ušao u službene prostorije savjetovališta za žene.

Zadržao se sat vremena i pri izlasku zaključao vrata. Uvidom u bankovne izvode AŽKZ ustanovljeno je da je sve do 26. lipnja svakodnevno sa žiroračuna organizacije krao novac podižući gotovinu na bankomatima u Zagrebu i Splitu.

Iz blagajne savjetovališta je nestao novac i kartica žiroračuna. Ukradeno im je iznos od 23.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:22