NE DOGAĐA SE ČESTO

NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA PRED ŽUPANIJSKIM SUDOM U ZAGREBU Odgođeno ročište za 15 uhićenih u velikoj akciji zato što nema dovoljno policajaca?

 Boris Kovačev / CROPIX

Okrivljenici u slučaju krijumčarenja velikih količina marihuane te podmetanja nekoliko požara na području Zagreba su nešto prije 18 sati dovedeni na Županijski sud u Zagrebu

Dovedeno ih je ukupno 15, a sudac istrage trebao bi odlučivati o određivanju istražnog zatvora protiv njih. No, na opće iznenađenje, samo nekoliko momenata nakon što je u Županijski sud ušla čitava četa odvjetnika te dvoje zamjenika ravnatelja USKOK-a, oni su se ponovno pojavili na izlaznim vratima suda, jer je ročište odgođeno za 19:15 sati.

Razlog navodno leži u tome da nedostaje pravosudnih policajaca da bi osigurali, prema nekim sigurnosnim standardima, sve okrivljenike na ročištu za određivanje istražnog zatvora.

Naime, kako se moglo iščitati iz načina na koji su uhićenici privedeni, evidentno je da neke od njih policija smatra sigurnosno rizičnim osobama, zbog čega su procijenili da je na ročištu potrebno osigurati dovoljan broj pravosudnih policajaca.

Trenutno su pozvani i pravosudni policajci iz Remetinca kako bi se mogao osigurati dostatan broj policajaca za ročište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 15:17