UGASIO SVA SVJETLA NA VOZILU

NOĆNA POTJERA PO SISKU Pijani 19-godišnjak bježeći pred policijom prolazio kroz križanja, crveno na semaforu...

Ilustracija
 Darko Tomaš / CROPIX

SISAK – U utorak 11. listopada, dva sata iza ponoći u Petrinjskoj ulici u Sisku, sisački su prometni policajci pokušali zaustaviti osobni automobil slavonskobrodskih registracijskih oznaka, koji se po zaustavljanju na semaforu udaljio uz naglo povećanje brzine i proklizavanje kotača.

Policajci su krenuli za njim, a vozač, bježeći sisačkim ulicama, nije koristio pokazivače smjera, a u pokušaju da pobjegne ugasio je sva svjetla na vozilu. Na križanju u Petrinjskoj ulici prošao je križanje dok je na semaforu bilo crveno svjetlo te se nastavio kretati sredinom prometne trake prema Petrinji. Zaustavljen je kod raskrižja za Petrinju i Sunju.

Utvrđeno je da je automobilom, bez korištenja sigurnosnog pojasa, upravljao 19-godišnji mladić koji kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu, kao ni bilo koji drugi dokument kojim bi dokazao identitet. Također je utvrđeno da je važenje prometne dozvole vozila isteklo, dok je alkotestiranjem 19-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 0,95 promila. Uhićen je je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o obaveznom osiguranju, doveden na nadležni prekršajni sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:25