KIKI STOJANOVIĆ

NOTORNOG SPLITSKOG KRIMINALCA U LANCIMA DOVELI NA SUD Oslobođen je optužbe za teško ubojstvo na ponovljenom suđenju

 HANZA MEDIA

Kristijan Stojanović Kiki u srijedu je na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođen optužbe za teško ubojstvo tada 22-godišnjeg Ive Stipetića na Kočinjem brdu poviše Klisa početkom prosinca 2010. godine, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nešto manje od sat vremena trajalo je u ponedjeljak treće po redu suđenje Stojanoviću koji je doveden iz kaznionice u Lepoglavi u lancima, a tijekom rasprave pravosudni su mu policajci skinuli lisičine s ruku dok su mu noge ostale vezane lancima.

Stojanoviću se već dva puta sudilo. Prvi put u prosincu 2014. godine sudac Zoran Kežić osudio ga je na 14 godina zatvora, no Vrhovni je sud tu odluku ukinuo, obrazloživši da je preuranjen zaključak da je Stojanović ubio Stipetića te da je nekritički prihvaćen iskaz njegova kuma Ivice Šerića.

Predmet je potom dobio sudac Slavko Lozina, koji je u rujnu 2016. godine oslobodio Stojanovića utvrdivši da nije dokazano da je Stojanović to mogao učiniti jer "da u vremenu koliko je bio odsutan iz teretane objektivno nije mogao otići vozilom do Kočinjeg brda, ubiti osobu, odvesti vozilo na pranje i vratiti se u teretanu, i to sve u vremenu od 18 do 18.30. sati". Vrhovni je sud i tu presudu ukinuo zbog nepotpunog i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:48