U PRITVORU SU

NOVA AKCIJA USKOK-a Zbog mita i odavanja službenih tajni uhićen policajac i još tri osobe

 Danijel Soldo/CROPIX

PULA - Zbog trgovanja utjecajem i odavanja službene tajne policija je USKOK-u kazneno prijavila 39-godišnjeg policijskog službenika PU istarske, izvijestio je MUP, a kako se neslužbeno doznaje iz izvora bliskih istrazi, riječ je o voditelju Službe općeg kriminaliteta Vlatku Jovičiću, koji je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku.

On je, kako je izvijestio MUP, udaljen iz službe a uz njega, za davanje mita te za trgovanje utjecajem osumnjičena su dvojica istarskih poduzetnika, 67-godišnjak i 52-godišnjak, te četvrtoosumnjičeni 39-godišnjak kojeg je policija prijavila za pomaganje u davanju mita. Sva su četvorica uhićena i predana pritvorskom nadzorniku, a daljnju istragu u ovom slučaju nastavit će USKOK. Nepoznat je identitet trojice osumnjičenih. Istraga je u tijeku.

Inače, kako se doznaje, Jovičić je svojedobno, dok je bio šef općeg kriminaliteta u pulskoj policijskoj postaji, bio kažnjen zbog teške povrede službene dužnosti pa je smijenjen i neko je vrijeme radio policijske poslove u Sektoru za granicu.

Nakon što je prije dvije godine za načelnika istarske policije imenovan Dragutin Cestar, postavljen je za voditelja Službe općeg kriminaliteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:01