SMRT NA TRI METRA DUBINE

NOVE INFORMACIJE O TRAGEDIJI KOD SKRADINSKOG BUKA Pronađene osobne stvari para koji se utopio držeći se za ruke, djevojka je imala samo 21 godinu

Arhivska fotografija
 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Pronađene su osobne stvari mlade žene koja se u subotu poslijepodne utopila zajedno s još jednim muškarcem azijskog podrijetla u rijeci Krki, nekoliko metara od Skradinskog buka, piše portal Morski.hr koji neslužbeno doznaje da se radi o 21-godišnjakinji, državljanki Koreje, dok muškarčeve osobne stvari još nisu pronađene.

- Točno je da su pronađene stvari koje zasad dovodimo u vezu s istragom o identifikaciji nastradalih u rijeci Krki - rekla je za Morski.hr glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor, koja službene potvrde o identitetu do okončanja istrage još ne može dati. Ipak, potvrdila je da je preminula mlađe, a muškarac starije dobi.

Od dobro upućenog izvora unutar parka Morski.hr doznaje kako se radi o Korejcima koji su u Nacionalni park stigli rent a carom.

- U šumici kod slapa pronašli su njihove stvari, njezina studentska iskaznica, koja pokazuje da je djevojka 1998. godište. Pronašli su i njhove ulaznice za Krku koje su im izdane u subotu u 13:20 h. Tijela su im pronađena na 20 cm jedno od drugoga, blizu ovog šaša na fotografijama. Njegove dokumente nisu pronašli, pa je moguće da su ostali unutar automobila na parkingu - kaže isti izvor koji je ovom portalu poslao i fotografije mjesta utapanja na kojem se kupa mnoštvo ljudi.

Nitko od njih nije primijetio ništa dok već nije bilo kasno…

Kao što smo već izvijestili, smrtno stradale su iz vode izvukli u subotu oko 17 sati, a tijela su prebačena na odjel patologije šibenske Opće bolnice kako bi se obavila obdukcija.

Prema jučerašnjim navodima portala Morski.hr, njihova je tijela slučajno pronašla osoba koji je u rijeci ronila s maskom.

- Bili su na riječnom dnu s rukom u ruci - prenosi se izjava očevica.

Odatle i pretpostavka kako su se utopili pokušavajući pomoći jedno drugom da iziđu na površinu. Je li koban bio vir, hladna voda, temperaturni šok nakon skoka u hladnu rijeku, koja zna biti i više nego duplo hladnija od vanjskih 35 stupnjeva koliko je u subotu mjerila živa u hladu, ili naprosto nepoznavanje ćudi Krke, utvrdit će se istragom.

Vode kraške ljepotice i rajski krajolik jednog od najljepših hrvatskih nacionalnih parkova, za neiskusne se i neoprezne u trenu znaju pretvoriti u smrtonsonu klopku, unatoč tome što su se, barem prema prvim informacija, kupali na mjestu na kojem je to dozvoljeno.

Ravnateljica Nacionalnog parka Krka Nella Slavica odmah je, čim su iz NP Krka izvjestili javnost o tregaediji, izrazila duboku sućut obitelji i prijateljima stradalih posjetitelja Nacionalnog parka.

- Surađujemo sa svim službama povodom ovoga tragičnog slučaja. Mi kao ustanova smo i inače u stalnoj komunikaciji i s HGSS-om i drugim službama, i s njima imamo iznimnu suradnju - kazala je Katja Župan, glasnogovornica NP Krka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:02