RAZMJENA VATRE

NOVE POJEDINOSTI ORUŽANOG OBRAČUNA U MEĐIMURJU Mladić koji je navodno prvi potegnuo obarač bori se za život, naslućuje se mogući motiv okršaja

 
Vikendica pred kojom je došlo do pucnjave
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Najmlađi od trojice muškaraca sudionika jučerašnjeg obračuna vatrenim oružjem u Međimurju, bori se za život.

Mladić iz Vularije, M.P. star 28 godina, sinoć se oko 19 sati sukobio s varaždinskim dvojcem, 61 i 63 godine, pri čemu su on i 61-godišnjak posegnuli za pištoljima.

U međusobnoj pucnjavi stradao je mlađi Međimurac i treći sudionik obračuna, dok je Varaždinac koji je pucao završio u pritvoru.

Polako se razabire najvjerojatniji uzrok sukoba.

Varaždinski dvojac ima, među Varaždincima popularne kućice na Dravi u vikend naselju u Vulariji, a obje su vikendice česta meta pljačkaša.

Cakovec, 030520.
Vikendica u blizini mjesta Vularija u kojoj je jucer doslo do pucnjave u kojoj su ranjena dva muskarca.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak / CROPIX
Policija je i u nedjelju bila na mjestu događaja

Zadnji je put jedna od vikendica opelješena nedavno, a sumnja je pala na danas teško ranjenog M.P.

Nepoznati je lopov u noći sa 28. na 29. travnja provalio u vikend kuću starijeg od dvojice muškaraca, ukradeni su solarni akumulatori i motorna kosilica, ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Međimurski kriminalisti zasad su, neslužbeno doznajemo, uspjeli saznati samo jednu stranu priče. Prema tvrdnjama Varaždinca u pritvoru, mladić je tijekom verbalnog sukoba prvi posegnuo za pištoljem koji je imao u automobilu i zapucao, nakon čega je vatru uzvratio muškarac iz pištolja koji legalno posjeduje.

No, kako bi se utvrdilo što se zapravo dogodilo, svoju bi verziju trebao ispričati i M.P., kad i ako se izvuče iz životne opasnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:28