POLICIJA TRAGA ZA POČINITELJEM

NOVI DETALJI BRUTALNOG UBOJSTVA MLADIĆA U ZAGREBU: TEŠKOM ZLOČINU PRETHODILA TUČNJAVA? Na pogrebu Ante Škembera bili i bivši premijer te ugledni sudac

Na pogrebu Ante Škembera bili su bivši premijer Nikica Valentić i Vinko Mioč, predsjednik Općinskog kaznenog suda u Zagrebu
 CROPIX

Policija i tužiteljstvo intenzivno rasvjetljavaju okolnosti pod kojima je na Uskrs, u nedjelju 16. travnja, smrtno uboden nožem 29-godišnji Ante Škember iz Velike Gorice.

Prethodila tučnjava

Prema nalazu obdukcije koji je jučer dostavljen policiji, Ante Škember ipak nije smrtno ranjen odvijačem, nego nožem, a navodno je svemu prethodila tučnjava u Sloboštini i, navodno, postoje i svjedoci koji su već ispitani na policiji.

Kako smo neslužbeno doznali, pokraj njega je, nakon što ga je našla prolaznica i to dojavila policiji, nađen ruksak i intenzivno se analizira sadržaj tog ruksaka, ali i tragovi na njemu.

Jedna od mogućnosti koja također nije isključena jest da je Škemberu smrtonosni ubod nožem zadan na nekom drugom mjestu i da je potom njegovo tijelo izbačeno na livadi nedaleko od trgovačkog centra Kaufland na Aveniji Većeslava Holjevca, gdje ga je oko 18 sati našla žena koja je prolazila automobilom i vidjela samo noge kako vire iz grmlja te je zaustavila svoj automobil.

I jučer je na mjestu pronalaska tijela gorjelo nekoliko svijeća koje su zapalili prijatelji ubijenoga, a oko stupa javne rasvjete u blizini bio je zamotan Dinamov šal, budući da je Škember bio Dinamov vatreni navijač.

Policija navodno ima neke tragove i provjerava i informacije vezane uz neke prijašnje događaje, ali još uvijek nema osumnjičenog za smrt mladića koji je u srijedu poslijepodne pokopan na groblju u Velikoj Gorici.

Na pogrebu ubijenog mladića bili su, među ostalim, i bivši premijer Nikica Valentić, Vinko Mioč, predsjednik Općinskoga kaznenog suda, te brojni prijatelji. Otac smrtno ranjenog mladića, 70-godišnji Ante Škember bio je pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na koju dužnost je imenovan 12. listopada 2000. godine. U mirovinu je otišao 1. srpnja 2012. godine, a dobio je i nekoliko nagrada za svoj rad u Zavodu.

Kako neslužbeno doznajemo, Mioč i otac ubijenoga se poznaju još iz studentskih dana, kada su obojica studirala na zagrebačkom Pravnom fakultetu, a Ante Škember stariji navodno je bio jedan od najvećih stručnjaka za problematiku mirovinskog prava u državi. Navodno, od početka devedesetih poznaje Valentića jer je u vrijeme Valentićeve Vlade bio jedan od stručnih suradnika na mirovinskoj reformi. Sprovodu je jučer poslijepodne nazočilo dvjestotinjak ljudi, uglavnom mlađih osoba, a većina ih je u rukama imala po jednu bijelu ružu kako bi se oprostili od svojeg prijatelja.

Lokacije mobitela

Policija je, kako smo doznali, obavila već niz razgovora i u tijeku su analize nekih tragova kako bi se zatvorio misterij zločina.

Osim rane koja mu je probila žilu na trupu i zbog koje je iskrvario unatoč naporima liječnika u zagrebačkom KBC-u na Rebru, na tijelu nije bilo nikakvih drugih tragova nasilja.

Policija ne želi službeno potvrditi sredstvo kojim je nanesena smrtonosna ozljeda, kao i podatak je li sredstvo zločina i nađeno. S obzirom na to da je Škember u nedjelju otišao od kuće i da ga je zabrinuta obitelj zvala na mobitel te da nije odgovarao na pozive, policija će pokušati neke tragove naći i forenzičkom analizom njegova mobitela.

To se posebno odnosi na analizu baznih stanica, čijim će se pregledom moći rekonstruirati geografska lokacija Škemberova kretanja tijekom dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:58