EPILOG NEREDA

NOVI DETALJI HULIGANSKOG DIVLJAŠTVA: NASILNICI NAPALI MLADIĆA KOJI JE SAMO HTIO PRIJEĆI CESTU Zaradio je više prijeloma: 'Morat će na dvije operacije'

 
 PUZ, Jutarnji list

Prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice Dinama i Hajduka, a koja je okarakterizirana kao visokorizična, u policijske prostorije jučer je privedeno 25 navijača koji su, svaki na svoj primitivan način, dali svoj obol u narušavanju javnog reda i mira. Od ukupnog broja privedenih u dobi od 20 do 29 godina, njih 19 se ogriješilo o članak 4. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a (pre)ostalih šest izgrednika zbog članka 6. Zakona o prekršajnima protiv javnog reda i mira.

- Sa sigurnosnog aspekta cjelokupni organizirani dolazak i odlazak gostujućih navijača pod pratnjom policije, a koji su došli s oko 500 raznih vozila i koji su dopraćeni na stadion i potom ispraćeni s njega, prošao je u najboljem redu. Također, gostujući navijači u Zagrebu su obitavali i dan prije utakmice, pa je policija kroz svoj puni angažman te prisustvom na gradskim ulicama, osigurala da navedeni dani prođu bez ijednog incidenta po građane i po imovinu grada Zagreba - ističu u PU zagrebačkoj.

Međutim, unatoč svim poduzetim mjerama sigurnost, nešto iza 18 sati jučer dogodio se, podsjećaju još u policiji, "izdvojeni incident na raskrižju Ulica Donje Svetice i Branimirove kada je grupa gostujućih navijača, bez ikakvog povoda, ozlijedila 32-godišnjaka koji nije pripadnik niti jedne navijačke skupine niti je na sebi imao bilo kakva obilježja."

PUZ

PUZ

O tom primitivnom ispadu šačice huligana Jutarnji list je izvijestio još sinoć. Zbog tog obračuna na frekventoj prometnici, gdje su u neposrednoj blizini promet regulirali policajci, privedeno je ukupno 15 gostujućih navijača među kojima su četvorica maloljetnika.

- Nad 12 njih se trenutno provodi kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja vezano na nanošenje teških tjelesnih ozljeda prolazniku - kažu još u PUZ-u.

Pred pretučenim mladićem Ivanom C. (32) koji je hospitaliziran u KB Dubrava su najmanje dva operativna zahvata jer ima prijelome donje i gornje vilice te nosa, a i napuknut mu je dio lubanje iznad oka. U razgovoru s njegovim bratom doznali smo da je Ivan C. u kobno vrijeme čekao na križanju kako bi prešao cestu. No, tada su se pred njim zaustavila dva auta iz kojih su istrčali huligani.

- Iz dva auta su izjurili pripadnici Torcide s navijačkim obilježjima i gađali mog brata staklenom bocom. On se nekako uspio izmaknuti pa su se u njega zaletili. Jedan ga je udario nogom u glavu toliko jako da je bratu na čelu ostao njegov otisak cipele. A kako je pao od toga na tlo, više njih ga je nastavilo cipelariti. Činilo mu se kao da će izgubiti svijest, međutim, u nastalom metežu uspio se nekako pridići i početi trčati, ali huligani su trčali za njim i tukli ga. Primao je udarce na sve strane. A nakon što je uspio nekako pretrčati cestu, priskočili su mu u pomoć prolaznici koji su se s druge strane kolnika zatekli. Ukrcali su ga u svoj auto i odvezli kući odakle je pozvana Hitna koja ga je, s obzirom na ozbiljne ozljede, odmah odvezla u bolnicu - rekao nam je brat pretučenog mladića.

Tetka pretučenog Ivana C., od koje se oko 18 sati vraćao prema kući, za doživljeno divljaštvo ne pronalazi riječi.

- Sreća u nesreći je da nećak nije životno ugrožen. Ali pred njim su dugi bolnički dani i dug oporavak. Sve lice mu je smrskano. Ničim izazvan je pretučen. Iz njega je liptala krv. Bio je običan prolaznik. I ovim putem se zahvaljujem mladićima koji su mu pritekli u pomoć te ga autom odvezli do kuće. Spasili su mu život jer sam uvjerena da bi ga huligani možda i ubili. Pa divljački su ga tukli samo u glavu! - ustvrdila je tetka pretučenog mladića.

PUZ

PUZ

PUZ

Inače, osim njezinog nećaka pred hordom raskalašenih huligana nastradalo je još građana, ali svi oni su puno bolje prošli s tek pokojim hematomom, ogrebotinom...

I dok su se oko stadiona tukli, na stadionu u nogometnom srazu je uživalo 15.400 gledatelja od čega je 2200 bilo gostujućih navijača. Unatoč svim mjerama predostrožnosti, utakmica je dva puta prekidana zbog bacanja baklji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:27