NOVI ZAPLET

NOVI DETALJI IZNUDE U KOJOJ JE SUDJELOVAO BIVŠI POLICAJAC I ZVIJEZDA 'KRIM TIM 2' I specijalac pod istragom, doznali smo što je rekao na ispitivanju

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina oformio je specijalni istražiteljski tim
Leon Lučić (arhivska fotografija)
 Bruno Konjević / Hanza Media

Neposredno prije krvave primopredaje novca na nadvožnjaku autoceste A1 kod Draganića prošlog petka u 11.45 sati, bivši policajac Leon Lučić, kojega javnost poznaje iz hrvatske TV serije “Krim tim 2”, jutro je proveo u stanu aktivnog pripadnika MUP-ove antiterorističke jedinice Lučko, A. V., otkrila je policijska istraga.

Kakva je točno bila uloga aktivnog specijalca policija još uvijek utvrđuje, a specijalac A. V. u srijedu je navečer hitno saslušan te pušten.

Poligraf

Međutim, on tvrdi da sa samom iznudom nema nikakve veze, nego da Lučića poznaje privatno te su prijatelji nekoliko godina.

Kaže da nije znao kamo će Lučić otići nakon što su bili u stanu, te da se on vratio u bazu u Lučko gdje ga je oko 11 sati nazvao Lučić s nepoznatog broja i rekao da mu se kod Karlovca pokvario automobil te da autom dođe po njega. Specijalac kaže da se automobilom uputio po prijatelja na lokaciju koju mu je dao Lučić, ali ga nije našao. Kada je pokušao dobiti Lučića na broj s kojega ga je zvao, taj je broj bio isključen.

Nakon toga se vratio u bazu. Specijalac je također rekao kako smatra da ga prijavljuje njegova bivša supruga, inače bivša sudionica jednog reality showa, te da je sve svoje tvrdnje spreman potkrijepiti ispitivanjem na poligrafu.

Policija, pak, njegove navode provjerava, između ostaloga skidajući snimke nadzornih kamera s autoceste, ali i iz same baze Antiterorističke jedinice kako bi se navodi specijalca ili potvrdili ili demantirali.

U međuvremenu se pokrenulo i preispitivanje samog postupanja policije nakon prijave poduzetnika Marija D. (48) da ga nepoznate osobe iznuđuju. Kako neslužbeno doznajemo, glavni ravnatelj policije Nikola Milina oformio je specijalni istražiteljski tim koji će provjeriti je li u “metodici i taktici” policijskog postupanja u navedenom slučaju bilo propusta.

Primopredaja

Naime, kako je poznato, poduzetnik Mario D. i njegov prijatelj, bivši MMA borac Mirko Šintić (48), otišli su na primopredaju novca s iznuđivačima bez potpore policije kojoj su dva dana ranije prijavili pokušaj iznude.

Dok Mario D. i Šintić smatraju da su u svemu zakazali policajci iz PP-a Zaprešić, policija, pak, tvrdi da su njih dvojica samoinicijativno krenuli na sastanak s iznuđivačima, iako su im izričito govorili da to ne čine.

Međutim, lako bi se moglo dogoditi da nije bilo nikakve namjernog propusta, nego je jednostavno došlo do nesporazuma koji je mogao završiti tragično.

Naime, kako smo neslužbeno doznali, Mario D. i Šintić čak su vjerovali da ih policija tajno prati do mjesta primopredaje, ali da je ta pratnja toliko dobra da je ne mogu uočiti. Međutim, kada je do primopredaje došlo, shvatili su da policije nigdje nema te da su prepušteni na milost i nemilost dvojici iznuđivača, od kojih je jedan bio Lučić.

Epilog

Što se dalje dogodilo, više-manje je poznato: došlo je do obračuna šakama između Šintića, Marija D. i dvojice naoružanih iznuđivača. Pritom je Šintiću slomljena ključna kost, međutim i tako ozlijeđen uspio je svladati Lučića, a u tučnjavi je Lučić prošao s višestrukim prijelomima kostiju glave. Drugi je iznuđivač, pak, pobjegao s mjesta događaja te se za njim traga.

Policija je pokraj mjesta događaja pronašla parkirani automobil kojim su se iznuđivači dovezli na sastanak, a jednom od napadača su prilikom hrvanja ispali ključevi tog automobila. Lučiću su, pak, ispala dva mobitela koja su poslana na vještačenje. No, pištolji nisu pronađeni jer ih je sa sobom odnio napadač koji je uspio pobjeći.

Epilog se zna. Teško ozlijeđeni Lučić nalazi se u KB-u Dubrava, a nakon što je u bolnici u Karlovcu bio stavljen u induciranu komu, došao je k svijesti te više nije u životnoj opasnosti. U KB-u Dubrava već je podvrgnut jednom operativnom zahvatu, a lako je moguće da će morati biti ponovno operiran.

Premda službeno nije uhićen, čuva ga policija te će, nakon što bude prizdravio, biti uhićen i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje.

Istraga

Operiran je i Šintić. Službeno kriminalističko istraživanje još traje, a najveća je enigma tko je drugi napadač koji je u bijegu. Prema nekim izvorima, policija sumnja da se također radi o jednom njihovu bivšem kolegi s područja Karlovca, ali potvrdu te informacije u četvrtak nije bilo moguće dobiti jer je kriminalističko istraživanje još trajalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:21