DŽEMAL PALOŠ

NOVI DETALJI O MERČEPOVCU KOBRI KOJEG SU UHITILI ZBOG UBOJSTVA MLADIĆA U SLOBOŠTINI U pretrazi njegova doma policija pronašla arsenal oružja

CROPIX

U pretresu obiteljske kuće Džemala Paloša Kobre, osumnjičenoga za ubojstvo Ante Škembera nakon bizarne svađe oko ZET-ove autobusne karte na području zagrebačke Sloboštine, policajci su pronašli pravi mali arsenal oružja.

Oduzeli su mu 75 komada streljiva kalibra 9x19 mm, pet ručnih bombi model M 75, 10 upaljača UPMAH-2, četiri trotilska metka od 200 grama, dvije tromblonske mine M-60 te još dvije nepoznatog proizvođača.

Oduzete su mu i dvije improvizirane eksplozivne naprave, automatska puška marke FAL kalibra 7,62 mm s dva pripadajuća spremnika, 175 komada streljiva kalibra 7,62x51 mm, dva streljiva 7,9x57 mm te 10 protupješačkih mina PMA-2.

Kao što smo već pisali, Paloš je za sebe tvrdio da je bio zapovjednik u Pakračkoj Poljani i da mu čak Tomislav Merčep nije bio nadređeni. Kako smo također pisali, bio je svjedok na suđenju Merčepu na zagrebačkom Županijskom sudu. Paloša je Franjo Tuđman, 15. svibnja 1996., a na prijedlog Državnog povjerenstva za vojna odlikovanja, odlikovao Redom Hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana. Paloš je 88. na listi 141. odlikovane osobe na kojoj su uglavnom bili pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo