STRAVA U SPLITU

NOVI DETALJI O RADNICIMA STRADALIMA U EKSPLOZIJI TIJEKOM POPRAVKA KLIMA UREĐAJA Sva trojica su u životnoj opasnosti, priključeni su na respirator

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 11.09.2018. u 23:08

 • Duje Klarić / CROPIX, Jakov Prkić / CROPIX, screenshot Dalmacija danas

   

  Serviser klima-uređaja, starosti 50 godina, koji je u ponedjeljak poslijepodne na zgradi u Spinčićevoj 1 zadobio teške i za život opasne ozljede i kojemu je, osim što je zadobio duboke opekline, amputirana i noga, u utorak se, prema informacijama iz KBC-a Split koje smo dobili od prof. dr. Nenada Karanovića, šefa Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, osjećao bitno bolje i prebačen je s JIL-a Firule na JIL Križine, javlja Slobodna Dalmacija.

  Na Križine je premješten zbog potrebe za liječenjem opeklina jer se u toj bolnici nalazi Odjel plastične kirurgije, pa će njegovo liječenje tamo biti olakšano.

  Duje Klarić / CROPIX

  Duje Klarić / CROPIX
   

  Tamo se od utorka navečer liječe i preostala dvojica servisera, od 19 i 49 godina, koji su u eksploziji također dobili teške tjelesne ozljede (opekline) opasne za život.

  Po neslužbenim informacijama, sva trojica su zadobila duboke opekline na gotovo 40 posto tijela, radi se o opeklinama drugog B do trećeg stupnja. Opečeni su im udovi i glava, odnosno oni dijelovi tijela koji nisu bili pokriveni (radili su u kratkim hlačama i kratkim rukavima).

  - Njihovo zdravstveno stanje je teško, ali možemo reći da je u ovoj fazi liječenja zadovoljavajuće. Naravno, najveća opasnost je od mogućih infekcija te se nadamo da do njih neće doći. Sva trojica pacijenata su spojena na respirator - rekao je prof. dr. Karanović.

  Jakov Prkić / CROPIX

  Jakov Prkić / CROPIX

  Jakov Prkić / CROPIX
   

  Iz policije dolaze šture informacije. Tek one neslužbene koje govore da su serviseri varili neku cijev koja ide od vanjske klimatizacijske jedinice prema unutra i da je do eksplozije došlo zbog utlačenog plina koji je eksplodirao od doticaja s toplinom, odnosno masnoćom.

  Izdvajamo