SLUČAJ ŠKRINJA

NOVI DETALJI O SLUČAJU UBIJENE JASMINE DOMINIĆ ČIJI JE LEŠ PRONAĐEN U ZAMRZIVAČU Odvjetnik njezine sestre Smiljane ima plan kako je spasiti od optužbi

 
Smiljana Srnec i Jasmina Dominić (gore); pretres kuće obitelji Dominić nakon dojave o pronalasku leša (glavna fotografija)
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Krešimir Golubić, odvjetnik Smiljane Srnec (45) po službenoj dužnosti, podnio je žalbu na rješenje suda kojim su odbijeni njegovi zahtjevi da se bilješke o razgovorima koje je policija obavljala o nestanku i ubojstvu Jasmine Dominić ne koriste kao dokaz.

Za Jutarnji list potvrdio je to sudac Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda.

Žalba i cijeli spis bit će proslijeđeni Vrhovnom sudu koji će rješavati tu žalbu. Iako zakonski nije propisan rok s obzirom na to da je Smiljana Srnec, koja je okrivljena da je tijekom ljeta 2000. godine ubila svoju 23-godišnju sestru Jasminu, a njezino tijelo spremila u zamrzivač gdje je otkriveno 16. veljače ove godine.

Odvjetnik Golubić smatra kako se radi o bilješkama koje se moraju izdvojiti iz spisa, jer se radi o razgovorima koje su policajci obavljali prikupljajući obavijesti od građana, a pritom oni nisu osobe s kojima su razgovarali dužni upozoravati na to da nisu dužni iskazivati kao u slučaju ako se radi o potencijalnim osumnjičenicima.

Među tim bilješkama je i ona kad je Smiljana Srnec na pitanje o tijelu u zamrzivaču rekla kako je to njezina sestra i kako ju je ona zatukla, što u formalno pravnom smislu nije priznanje. Nakon uhićenja 16. veljače nije iznosila svoju obranu i branila se šutnjom.

Kako smo neslužbeno doznali, od 20. veljače otkad je u zatvoru u Varaždinu, Smiljanu Srnec nije posjetio nitko osim odvjetnika.

Varazdin, 200219.
Smiljana Srnec, osumnjicena za ubojstvo sestre, dovedena je pred suca istrage.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak / CROPIX
Smiljana Srnec u policijskoj pratnji

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 12:17