ODREDILI JOJ ISTRAŽNI ZATVOR

NOVI DETALJI SLUČAJA ZLOSTAVLJANJA DJETETA (2) KOJI JE ZAPREPASTIO HRVATSKU Majka je curicu maltretirala gotovo od rođenja, završila je u Remetincu

 Facebook screenshot

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je 24-godišnjakinju koja je 5. lipnja u sesvetskom Novom Jelkovcu privedena zbog zlostavljanja svoje dvogodišnje kćeri.

Majku se sumnjiči da je od rujna 2015. godine pa sve do privođenja početkom lipnja ove godine svoje dijete tukla, verbalno zlostavljala, ostavljala bez nadzora te da nije vodila brigu o djetetovim osnovnim prehrambenim i higijenskim potrebama.

Zlostavljanje djeteta koje se ovoj 24-godišnjakinji stavlja na teret naočigled je kulminiralo incidentom koji se zbio 5. lipnja. Prema svjedokinji Korneliji Janđel, majka je toga dana oko 23 sata zaprijetila da će svoju kćer baciti pod auto. Janđel je pozvala policiju kada je to čula.

Majka je po dolasku policije počela i sebe i dijete udarati šakom po glavi te je prijetila da će kćer baciti na pod ako joj se policajci približe. Da to nisu bile prazne prijetnje potvrđuje Općinsko državno odvjetništvo koje tvrdi da je majka bacivši se s kćeri u naručju o zid ozlijedila dijete.

Majci je određen istražni zatvor zbog zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Svjedokinja Kornelija Janđel dokumentirala je incident koji se zbio 5. lipnja putem video objave na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:39