SOLIN

NOVI DETALJI ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU Mladić zatukao starca do smrti zbog nevjerojatnog razloga

 
Ilustracija
 Sergej Drechsler / HANZA MEDIA

Mladić (24) koji je u četvrtak u stanu na solinskoj Širini batom za meso usmrtio svojeg susjeda (92) i teško, opasno po život ozlijedio njegovu suprugu (87) kasno popodne je nakon završenog kriminalističkog istraživanja priveden pritvorskom nadzorniku gdje će čekati ispitivanje kod suca istrage Županijskog suda u Splitu.

Policija je u priopćenju istaknula da ga sumnjiče da je na okrutan i podmukao način i iz koristoljublja počinio kazneno djelo teškog ubojstva i teškog ubojstva u pokušaju. Oni su dojavu o događaju u Ul. Stjepana Radića u Solinu zaprimili sinoć u 19 sati nakon čega su policijski djelatnici utvrdili elemente kaznenog djela i osigurali mjesto događaja, te poduzeli potrebne hitne radnje radi pronalaženja počinitelja i tragova.

"Nedugo potom u prostorije policije je doveden mlađi muškarac, dok su očevid na mjestu događaja obavili policijski istražitelji, te zamjenik županijskog državnog odvjetnika i vještak sudske medicine. U sklopu kriminalističko tehničkih radnji obavljen je očevid na ozlijeđenoj 87- godišnjakinji, te na svim mjestima gdje su se pronalazili tragovi povezani s mjestom izvršenja, kao i s dovedenim muškarcem", priopćila je policija.

U prioćenju se navodii i da je osumnjičenik 92- godišnjaku zadao više udaraca po glavi i tijelu od kojih je umro, dok je ženi zadao više udaraca nanijevši joj teške ozljede glave i tijela nakon čega je otuđio nakit, novac i druge predmete iz stana.

Stravičan zločin se dogodio jučer kasno popodne, a prvu dojavu o njemu dobila je Hitna pomoć oko 19 sati kada ih je nazvao susjed napadnutog bračnog para i zatražio da dođu spasiti 87- godišnjakinju. Obaviještena je i policija koja je izišla na teren, te nakon što su im susjedi rekli tko je kriv za zločin uhitili 24- godišnjeg osumnjičenika koji stanuje u istoj zgradi kao i žrtve.

Prema rekonstrukciji događaja, 24- godišnjak je oko 18 sati pozvonio na vrata stana u kojem su živjeli muškarac (92) i žena (87). Vrata je otvorila žena, te je mladi susjed navodno zatražio brašna kako bi spremio palačinke. Nezadovoljan količinom prehrambenog artikla koje je dobio iz kuhinje je dohvatio bat za meso i prvo njime teško ozlijedio ženu koja se onesvijestila, a potom je napao muškarca koji je bio u dnevnom boravku. Uvjeren da ih je oboje ubio izišao je iz njihova stana. Malo kasnije žena je došla sebi, te oblivena krvlju i puzeći uspjela pokucati na susjedova vrata. Ubrzo su na mjesto događaja stigli policajci liječnici, novinara. Policija je navodno kasnije pretragom okolnog područja našla bat za meso na kojem je bila krv bračnog para.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:35