STRAVIČNA NESREĆA

NOVI POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE NA ĐURĐEVAČKOJ OBILAZNICI Benšići su se vraćali sa svadbe kada ih je frontalno pogodio crveni Audi

Poginuli putnici iz Audija varaždinske registracije, Roman i Vedran Bogdan, imali su samo 22 i 26 godina
Nesreća na đurđevačkoj obilaznici
 ePodravina

Dvoje mrtvih i četvero teško ozlijeđenih, od kojih je jedna osoba u životnoj opasnosti. Epilog je to stravične prometne nesreće koja se dogodila na đurđevačkoj obilaznici u ranim jutarnjim satima u nedjelju.

Frontalno su se sudarili Audi varaždinskih registarskih oznaka i Passat koprivničkih tablica.

Do tragedije je došlo nakon što je vozač Audija s četvero putnika, iz dosad neutvrđenih razloga prešao u suprotan kolnički trak, u kojem se u tom trenutku našao Passat, u kojemu se nalazilo također četvero putnika, pa je nesreću bio nemoguće izbjeći.

Vozila prepolovljena

Udarac je bio toliko jak da su oba vozila praktički prepolovljena, pa je uopće čudo da je bilo tko preživio stravični sudar.

- Vozač Audija varaždinskih tablica iz još je nepoznatog razloga u oštrom desnom zavoju u smjeru Pitomače prešao u suprotni kolnički trak, iz kojega je u tom trenutku nailazio Passat i došlo je do frontalnog sudara. Očevid je vodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, Sunčica Kocijan-Putarek, a uzroci nesreće još se istražuju. Nesreća se dogodila oko 3.35 sati, a policija je prvu dojavu dobila nekoliko minuta kasnije, u 3.38 sati - rekao je za Jutarnji list dežurni policijski službenik PU koprivničko-križevačke.

Na mjestu nesreće smrtno su stradali putnici iz Audija, Roman i Vedran Bogdan, stari 22 i 26 godina, dok su dvojica njihovih suputnika, stara 31 i 33 godine, s teškim ozljedama prevezena u bolnicu. Najteže je stradao stariji od njih, koji se s kritičnim ozljedama glave bori za život na Odjelu intenzivne njege Opće bolnice Koprivnica. Četvrti je suputnik prevezen u virovitičku bolnicu i, prema riječima ravnatelja bolnice Dinka Blaževića, muškarac je zadobio frakturu ruke i kostiju lica te nije u životnoj opasnosti.

Maloljetna cura u Passatu u kojemu se nalazila četveročlana obitelj Benšić iz Starigrada ozlijeđene su četiri osobe, a najteže ozljede zadobila je Lidija Benšić (47). Nesretnoj je ženi zdrobljen kuk i u očekivanju je operativnog zahvata, a njezin suprug Branko, vozač automobila, i sin Martin nalaze se u Općoj bolnici Koprivnica s ozljedama kralježnice.

Najmlađa sudionica nesreće Ana Benšić (14) zadobila je nešto lakše, iako ne i sasvim bezopasne ozljede, i liječnici su je otpustili na kućnu njegu.

Do umalo kobnog trenutka bila je to sretna noć za obitelj Benšić. Večer su proveli na svadbenoj proslavi u rodnom Starigradu, iz kojega su se Branko i Lidija Benšić odselili u Kalinovac odmah poslije svog vjenčanja.

Noćni provod

U Starigrad su voljeli dolaziti, iako je to zbog obaveza bilo rjeđe nego što su to željeli i ostali su u kontaktu s rodbinom i prijateljima pa je svadba bila dobra prilika za ponovno viđenje. No, povratak kući umalo se pretvorio u tragediju. Kad su mladići iz Audija prešli u njihov kolnički trak i svom se silinom zabili u Passat, otac Branko nije imao alkohola u krvi, dok se toksikološki nalaz nesretno stradalih mladića još uvijek očekuje. Četvorica su se prijatelja, pretpostavlja se, vraćala iz noćnog provoda u Đurđevac, gdje su živjeli. Skretanje u suprotan kolnički trak, čiji se razlozi tek trebaju utvrditi, za dvojicu je od njih završilo kobno.

Prizor prepolovljenih automobila, uništenih do neprepoznatljivosti, šokirao je i iskusne policajce.

Svi koji su se iz nekog razloga u pola četiri tog jutra našli na đurđevačkoj obilaznici zatečeni prizorom užasa, slažu se kako je pravo čudo da je uopće bilo tko preživio stravičnu nesreću.

Prijatelji poginulih mladića zasad nisu željeli javno komentirati njihovu nesretnu sudbinu.

Poznanici Benšićevih, pak, iako su sretni što je obitelj za dlaku izbjegla tragičan ishod, smatraju da će ova, umalo pa tragedija ostaviti teške posljedice na Lidiju i Branka, čiju je obitelj već zadesila stravična nesreća u ne tako dalekoj prošlosti. Mnogi će se sjetiti krvavog ubojstva u đurđevačkoj Fini prije 13 godina, kad je Dražen Dorčec u pokušaju pljačke ubio dvoje ljudi, za što je osuđen na 40 godina robije. Jedan od njih, kojega je ubio hicem u glavu, bio je njegov bliski rođak, zaštitar poslovnice Miroslav Benšić (39). Miroslav Benšić je bio brat Branka Benšića, čovjeka čija je obitelj čudom uspjela preživjeti frontalni sudar na đurđevačkoj obilaznici.

Fotografije nesreće s đurđevačke obilaznice ustupio nam je portal ePodravina.

ePodravina.hr
Nesreća na đurđevačkoj obilaznici
ePodravina.hr
ePodravina.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:05