ODAO GA FACEBOOK

Novi skandalozni slučaj zlostavljanja životinja: ‘Dao sam maci krila, hahahaha’, sadistički se hvalio student iz Zagreba

Kako bi se zabavio, Ante Palić iz Zagreba prije nekoliko je dana uzeo mače i snimio kako ga baca preko krova kuće. Snimku je objavio na Facebooku uz komentar “Leteća mačka, malo sam dao maci krila, hahahaha”.

Snimka je užasnula ljubitelje životinja, koje je potresla činjenica da je Palić ubojstvo smatrao zabavnim.

Prijava policiji

- Zaprijetila sam Paliću porukom i rekla da ću taj video proslijediti udrugama, a uspjela sam napraviti print screen te njegove objave. Nakon što je primio moju poruku video, kao i fotografija, odmah je obrisan - napisala je djevojka koja je otkrila snimku.

Obaviještene su i udruge, a iz udruge Prijatelji životinja rekli su nam kako će policiji ovakav čin sigurno biti prijavljen.

- Preko ovakvog čine se ne može prijeći. Zločin je iživljavati se na životinji, no snimati takav čin i staviti snimku na internet je gnusno - istaknuo je Luka Oman.

Ante Palić, kako piše na njegovu Facebook profilu, student je Visoke škole za poslovanje i upravljanje “Baltazar Adam Krčelić” i živi u Dubravi.

Država bez odgovora

Unatoč Kaznenom zakonu te Zakonu o zaštiti životinja, koji predviđaju novčane i kazne zatvora, zlostavljači životinja obično se izvuku. Samo je jedan zlostavljač zbog mučenja životinje završio u zatvoru. Ostoja Babić zbog brutalnog je zlostavljanja i ubojstva psa osuđen na pet mjeseci zatvorske kazne. No, u pravilu sudovi prekršitelje kažnjavaju novčano.

- Tjedno imamo 10 do 15 prijava, a u zadnje nam vrijeme ljudi šalju videa s You Tubea i Facebooka, gdje su snimljena zlostavljanja. Problem je što institucije ne reagiraju, jer zlostavljanje državu ne zanima. Zlostavljači se javno hvale svojim nedjelima jer znaju da neće biti kažnjeni. Da se počnu procesuirati mučenja i ubojstva, broj takvih djela u budućnosti sigurno bi se smanjio. - kaže Jadranka Dragović iz udruge Suza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:39