PRIKUPLJENI ISKAZI

NOŽ POD VRATOM I LJUBAVNA VEZA SA STJUARDESOM IZ SRBIJE Svjedoci ispričali što je Filipa Zavadlava dovelo do ruba, otkriveni i neki nepoznati detalji

 
Filip Zavadlav
 Društvene mreže

Osim materijalnih dokaza, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je protiv Filipa Zavadlava (25) prikupilo i brojne iskaze svjedoka koji su govorili o zbivanjima koji su dovela do trostrukog ubojstva. Upravo na tim izjavama temelje optužnicu za kvalificirani tj. teški oblik ubojstva iz bezobzirne osvete, piše Slobodna Dalmacija.

Naveli su tako da je smaknuo Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25) prema prethodno donesenom planu iz osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koje su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njega i njegovog brata Stanislava Zavadlava.

Svjedoci su tužitelju spominjali dug za heroin, a navodi se iznos od čak 25.000 kuna koji su dileri potraživali od Filipovog brata, ali nitko ih nije imenovao, već su pojedinci opisno navodili o kojim osobama se moglo raditi.

Tako je jedan svjedok izjavio da je bio prisutan kada su dvije muške osobe došle na vrata stana obitelji Zavadlav na Skalicama i Filipovom ocu Anti prijetile govoreći: “Vrati ono što je Stane uzeo!”.

Viši od ta dva muškarca da je i prije dolazio i prijetio, kazao je svjedok, a on ga poznaje kao osobu koja je bila umiješana u prometnu nesreću u kojoj je stradala jedna djevojčica.

Nož pod vratom

Navodno se priča o dugu pojavila kada je 2019. godine Stanislav izašao iz zatvora. Sam Stanislav je jednoj osobi izjavio da se radi o nepostojećem dugu od 25.000 kuna za drogu koju on nije kupovao i zbog kojeg mu prijete te traže od njega da ide u provale kako bi ga otplatio.

S druge strane, Filip je izjavio jednoj osobi kako mu se brat zadužio za drogu te da sada osobe kod kojih je uzimao traže od njega da vrati novac.

Govorio je kako je brat mu Stanislav učinio puno zla te da s njim ima velikih problema. Također je kazao dvojici svjedoka kako su ga u rujnu presrela trojica i stavili mu nož pod vrat. Kada su ga upitali je li to prijavio policiji kazao je kako nije.

Opisao je još jednom svjedoku da su ga jednom napale neke osobe i udarile ga iza uha zbog čega mu od tada u glavi zuji i bubnja. Mučile su ga nesanice zbog kojih je uzimao lijekove za spavanje koji su mu nađeni u krvi nakon ubojstva.

Međutim, osim dugova za drogu Filipovog brata Stanislava zbog kojih je cijela obitelj imala problema, neposredno prije krvave subote mladiću se dogodio i ljubavna kriza koja ga je psihički dokrajčila. Naime, u ljeto prošle godine je na Hvaru upoznao djevojku iz Srbije s kojom je stupio u vezu.

Ratnički gard

Radilo se o ženskoj osobi starijoj od njega koja je radila kao stjuardesa i kod koje je bio u Beogradu. Mnogim prijateljima i poznanicima je govorio kako je to osoba koja će ga spasiti od ovakvog života.

Govorio je o njoj da ga je impresionirala “ratničkim gardom” zbog čega se i on sam fotografirao s oružjem u ruci.

Pokazao je tada svom poznaniku fotografiju s pištoljem te drugu s kalašnjikovom. Ovaj nije tada pomislio kako se radi ni o čemu ozbiljnom ili opasnom. Na dan ubojstava, u 3 sata ujutro Filip je jednom prijatelju poslao uznemirujuću glasovnu poruku u kojoj je molio za pomoć i kazao kako “neće biti dobro”.

Istog dana je oko 8.30 sati došao do prijateljice i kazao joj “Sve je gotovo, sve je propalo!”. Kazao joj je da ga je ostavila djevojka koja ga je jedina mogla razumjeti i spasiti.

Sljedeće što je čula o Filipu bilo je na vijestima toga dana kada je vidjela video snimak muškarca s kalašnjikovom u ruci, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:34