PLJAČKA

'OBEĆAVAM, SVE ĆU VRATITI...' Stjepan se odlučio osvetiti poslodavcu koji mu nije uplaćivao mirovinsko, upao mu na tavan i tamo našao kofer pun novca

 
Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Stjepana (26) iz Koprivnice kojeg se tereti da je potkraj prošle godine iz obiteljske kuće na području Sokolovca u tri navrata ukrao oko 75.000 kuna, piše Podravski.hr.

Snalažljivi je Stjepan, prema optužnici, otkrio da vlasnik kuće ključ drži skriven u zidanoj peki u dvorištu, kod ulaznih vrata. Kad obitelji nije bilo u kući, kradljivac je uzimao ključ i operirao po prostorijama. Već iz prvog je puta na tavanu pronašao kofer s hrpom novca.

Kako ga ne bi otkrili, uzimao je pomalo. Jednom 19.000 kuna, drugi put 25.000, a treći put 31.000 kuna. Uzimao bi vjerojatno i nakon toga, ali vlasnik je primijetio da mu nedostaje novac pa je sve prijavio policiji. Počinitelj je vrlo brzo otkriven.

- Kako se to dogodilo? Radio sam na dnevnice kod vlasnika kuće i bio sam ljut na njega jer me nije prijavio na mirovinsko. Zato sam jednom, kada sam vidio gdje ostavlja ključ od kuće, ušao i na tavanu pronašao jedan kofer u kojem se nalazilo jako puno novca. Triput samo uzeo po hrpicu kuna i eura. Gdje su sad ti novci, pitate? Potrošio sam ih na gluposti, uglavnom, a s manjim dijelom platio sam autoškolu, kupio stari auto, laptop te nešto dao baki i djevojci. No, sad sam se zaposlio i, evo, obećavam da ću podići kredit i čovjeku vratiti sav novac - obećao je Stjepan tijekom istrage, piše Podravski.hr.

Vlasnik kuće kaže kako je Stjepan doista radio povremeno kod njega, dva do tri puta tjedno, a plaćao mu je dnevnicu od 200 kuna.

- Primijetio sam ja odmah da mi fale novci, ali nisam bio siguran tko ih je uzeo jer je više ljudi radilo tih dana kod mene. Novac sam držao u koferu koji nije bio zaključan. U početku je bio u jednoj sobi, a kako smo izgubili ključ od te sobe, kofer sam preselio na tavan - objasnio je oštećeni vlasnik.

Prema potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta, od optuženog Stjepana oduzet je dio novca, automobil i laptop. Nešto novca oduzeto je i od Stjepanove bake koja nije znala da ih je unuk ukrao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:54