'TEŠKO JE'

OBITELJ SREDNJOŠKOLKE KOJA JE TRAGIČNO PREMINULA U SOPOTU 'Ogorčeni smo. U petak smo išli na policiju tražiti pomoć, u subotu su je našli mrtvu'

 
 Damir Krajač / Hanza Media

Tragična smrt maloljetne djevojke (16) u zagrebačkom kvartu Sopot izazvala je veliku tugu, ali i ogorčenje njene obitelji, piše 24sata.

- Teško je. Ogorčeni smo. Njezini roditelji su u petak išli na policiju tražiti pomoć, u subotu su je našli mrtvu, rekla je za 24sata baka djevojke (16) koju su pronašli mrtvu, zamotanu u tepih.

Nakon dvodnevne policijske istrage Služba općega kriminaliteta PU zagrebačke podnijela je kaznene prijave protiv Radoja R. (30), inače BiH državljanina s boravkom u RH, u vezi sa smrću ove djevojke. On je osumnjičen za dva kaznena djela: da je u stanu omogućio maloljetnici uživanje droge te da joj nije pružio pomoć već ju je bešćutno u subotu ujutro zamotao u tepih i odvukao 500 metara dalje do Zemljakove ulice gdje ju je niz stepenice bacio u podrum.

Baka maloljetnice kaže da još ne znaju točan uzrok smrti i da čekaju rezultate obdukcije. Dok su shrvani roditelji obavljali sve pripreme za pogreb, ona je pazila na unuka, djevojčina mlađeg brata. Potvrdila je za 24sata da je njezina unuka znala bježati od kuće, pa i iz odgojnih domova, no prošle godine činilo se kao da je to sve iza nje.

- Vratila se kući i bila ovdje cijelo ljeto. Htjela je završiti srednju školu, srediti se. Činilo se da je sve dobro, do pred kraj siječnja ove godine. Tad je ponovno pobjegla, a roditelji su nestanak prijavili policiji - još pod dojmom govori baka. Kaže da su roditelji imali neka saznanja gdje bi se njihova kći mogla nalaziti i da su u petak s tim informacijama otišli policiji.

- Ništa nisu napravili, nisu ih ni saslušali - neutješno je jecala baka, a piše 24sata.

- Bili smo u petak na policiji, nisu ništa mogli. Ne daj Bože nikome - rekao je vidno potreseni otac preminule djevojke nakon što se vratio kući.

Iz nadležnog Centra za socijalnu skrb potvrdili su da je maloljetnica bila u njihovu tretmanu.

Roditelji preminule djevojke su više puta upozoravali njezino društvo da je puste na miru te im zvali i policiju, no ništa od toga nije imalo efekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:55