UBIO DJEVOJKU

OBITELJ ŽRTVE PODVELEBITSKOG MONSTRUMA 'Hrvoje je našu Josipu uvukao u drogu, svi smo joj govorili da se makne od njega'

- Zadnji put sam je vidjela u četvrtak predvečer, oboje su bili ovdi na verandi, zagrljeni. Kako se spremala oluja, bila je i jaka bura, svi smo zatvorili u kuće i više nitko nije izlazio. A navodno se tu večer dogodilo ubojstvo koje je on prijavio tek dan kasnije - rekli su susjedi u Modriču, potreseni zločinom u kojem je 22-godišnji Hrvoje Domobran Knežević nožem do smrti izbo svoju godinu dana mlađu djevojku Josipu Božić, piše Slobodna Dalmacija .

Trokatnica na obali u kojoj su živjeli u vlasništvu je Kneževićeve majke. On je iz Gračaca, ubijena Josipa iz Obrovca, a u Modrič su došli živjeti lani kad je ona našla sezonski posao u obližnjem Starigradu. On je radio na jednom od uzgajališta dagnji u podvelebitskom kraju.

Upoznali su se još u srednjoj školi, u vezi su bili četiri godine. Za razliku od susjeda kojima su djelovali kao skladan par, Josipina obitelj, njezine dvije sestre i majka, jučer su rekli kako je istina daleko od toga.

- On je imao problema s drogom, i nju je u to uvukao. Svi smo znali da je problematičan, to zna cijeli Gračac, i govorili smo joj da se makne od njega. Pokušavali smo ih rastaviti na sve moguće načine, čak ju je i sestra na godinu dana odvela u Zagreb da se makne od njega, ali on je nije puštao na miru.

FOTOGALERIJA: Tragedija u Modriču

Na kraju se vratila s njim i otišla živjeti u tu kuću u Modrič. Stalno su se sukobljavali, često i tukli, ali ništa što smo pokušavali da je spasimo nije uspjelo. Pogotovo kad je i sama upala u drogu - rekla je Josipina sestra Ivana. Iako su živjele desetak kilometara daleko, nije se uopće javljala obitelji.

- Na njoj se vidjelo da nešto nije u redu. Promijenila je ponašanje, postala agresivna i hladna, njezine plave oči više nisu bile iste. I kad smo joj javili da je majka bolesna, nije pokazivala nikakve emocije, kao da to nije ona - rekla je kroz plač sestra Ivana. Da je Knežević imao problema s narkoticima priča se i po Gračacu gdje je živio.

- Malo vam se o njemu ovdje zna. Kao dijete je ostao bez oca koji je prije 15 godina ubijen ovdje u jednom kafiću na Jadranskoj magistrali nakon nekakve svađe. Povezivalo ga se s nekakvom drogom, zato je navodno iz Gračaca i otišao u Modrič - rekli su njegovi poznanici.

Policiji je do sada bio poznat po sitnim krađama, no nasilništvo i droge nema u dosjeu. Što se tu noć događalo u kući strave u Modriču i zašto je jedan mladi život ugašen na ovako brutalan i stravičan način, znat će više nakon što Državno odvjetništvo ispita osumnjičenog ubojicu, piše Slobodna Dalamcija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:26