DJEČAK TEŽE OZLIJEĐEN

OBITELJSKO NASILJE ŠOKIRALO DRNIŠ Majka zarezala sina nožem zbog svađe oko sendviča

Dječak je proveo dva dana na odjelu kirurgije zbog ozljede dva prsta i tetive lijeve ruke
Vrbovsko, 221212.Zenska osoba srednje zivotne dobi je preminula, a za zivot zene starije dobi bore se lijecnici ogulinske bolnice nakon pucnjave jutros oko 7.30 sati u kuci u Ulici I.G.Kovacica u Vrbovskom. Osumnjiceni muskarac, takodjer clan te obitelji, pocinio je samoubojstvo u obliznjoj sumi.Foto: Mario Pusic / CROPIX
 Mario Pušić / CROPIX

Drnišani su šokirani slučajem obiteljskog nasilja koji se u petak dogodio u tom gradu.

Zbog gotovo beznačajne svađe oko pripreme školske užine, 55-godišnja majka nasrnula je na svog maloljetnog sina i pritom ga teško ozlijedila.

Ozlijeđena ruka

Šibensko-kninska policija o slučaju je vrlo šturo izvijestila, rekavši samo kako je djetetu pružena liječnička pomoć nakon što ga je napala i teže ozlijedila majka nakon nesporazuma zbog pripreme obroka. Majka je, uz kaznenu prijavu, u subotu predana pritvorskom nadzorniku.

No, iz krugova bliskih obitelji doznajemo kako se radilo o obračunu nožem. Majka je sinu pripremala sendvič i prilikom rezanja sastojaka, u jednom trenutku među njima je došlo do svađe. Nije poznato što ih je točno sukobilo, no djetetu koje pohađa završni razred osnovne škole u jednom su trenutku zarezani prsti lijeve ruke te presječena jedna tetiva između njih, zbog čega su ozljede okvalificirane kao teške.

Ozlijeđeni dječak sam je pozvao policiju koja je u kratkom roku došla do obiteljskog stana u kojem živi sa samohranom majkom. Majku su priveli, a dječaka je hitna pomoć odvezla u bolnicu gdje mu je, na odjelu kirurgije, pružena liječnička pomoć. Zadržan je na opservacijama te danas pušten na kućno liječenje.

Izgladili sukob

Kući se vratila i Drnišanka koja je, kako neslužbeno doznajemo, u međuvremenu izgladila sukob sa sinom, zbog čega će on najvjerojatnije promijeniti iskaz i osloboditi majku tvrdnjom kako je do incidenta došlo slučajno.

Nekoliko dana prije u Šibeniku je privedena 37-godišnjakinja koja je, prema policijskom izvješću, bez posebnog povoda napala i lakše ozlijedila svoje maloljetno dijete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:03