ŽUPANIJSKI SUD U ZADRU

OBJAVLJENA PRESUDA ZA ZLOČIN KOJI JE ZAPREPASTIO HRVATSKU Otac s Paga koji je bacio svoju djecu s balkona ide u zatvor na 30 godina

 
 Jure Miskovic / CROPIX

Na Županijskom sudu u Zadru donesena je presuda 54-godišnjaku optuženom za pokušaj ubojstva svoje malodobne djece koje je u nezapamćenom činu nasilja 28. veljače prošle godine bacio s prvog kata kuće u Pagu, piše Slobodna Dalmacija.

Jednoglasnom je odlukom proglašen krivim za četiri kaznena djela ubojstva u pokušaju - za svako djelo dobio je osam godina zatvora, a jedinstvenom je kaznom osuđen na 30 godina zatvora.

Oca s Paga optužnicom se teretilo da je 28. veljače 2019., oko 6 sati, u Pagu u kući u kojoj živi kao podstanar zajedno sa svojom suprugom i djecom, s namjerom da ih ubije, svoje četvoro djece za vrijeme dok su spavala uzeo iz spavaće sobe u naručje jedno po jedno dijete, te ih jedno po jedno bacio s terase ispred ulaznih vrata s visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće.

Dvije su djevojčice i jedan dječak zadobili teške ozljede, a jedna djevojčica ozlijeđena je lakše. Smrt djece izbjegnuta je samo hitnom medicinskom intervencijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:26