KARLO VUKSAN

OBRAT NA SAMOM POČETKU SUĐENJA MLADIĆU ZA BRUTALNO UBOJSTVO SUSJEDE Dva dana prije prvog ročišta priznao, a na početku procesa porekao zločin

Facebook

Karlo Vuksan

 

- Optužnicu sam razumio i ne slažem se s njom, jer to što tamo piše samo bi životinja napravila svojoj susjedi koju poznaje cijeli život - kazao je Karlo Vuksan (28). Njemu je u četvrtak na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog ubojstva Vere Jadan (76).

Optužen je za teško ubojstvo iz koristoljublja, a njegovo nepriznavanje krivnje ne bi bilo čudno da samo dva dana ranije na pripremnom ročištu nije kazao da priznaje da je počinio ubojstvo, no poricao je da ga je počinio iz koristoljublja.

U protekla dva dana odlučio je promijeniti taktiku obrane, a njegov je odvjetnik kazao da djelomično priznanje nije priznanje. Tužiteljica Dunja Pavliček istaknula ja pak da Vuksana inkriminiraju brojni materijalni tragovi, uključujući i krv žrtve koja je pronađena na njegovoj odjeći i obući. Prema optužnici, Veru Jadan ubio je 24. listopada 2018. u njezinoj kući u Bedekovčini. Ušao joj je u kuću, gurnuo je na pod te je izudarao rukama i nekim tupim predmetom.

Facebook

Karlo Vuksan

 

Uz to joj je sjedio na prsima, a od zadobivenih ozljeda nesretna je žena na mjestu umrla. Vuksan je nakon toga, tvrdi tužiteljstvo, ispremetao kuću žrtve, te je uzeo njezin novčanik u kojem je bilo oko 1000 kuna, a odnio je i bankovne kartice te je u sljedeća dva dana do uhićenja s njezina računa otuđio ukupno 10.000 kuna. Na početku suđenja saslušano je nekoliko svjedoka među kojima kćer i zet žrtve, a pročitani su i iskazi nekih svjedoka koji su se s Vuksanom družili.

Ti su svjedoci kazali kako im je Vuksan slao poruke u kojima im je napisao da je glavni sumnjivac za ubojstvo te je tvrdio da mu policija opet podmeće. Vuksan je te svjedoke tražio i da policiji kažu ili da ga nisu vidjeli ili da je na moru. On je inače višestruko prijavljivan zbog imovinskih delikata.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo