NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

OBRAT U SLUČAJU KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU Sud oslobodio poznatog MMA borca koji je svojevremeno dobio dvije godine zatvora za silovanje maloljetnice

OBJAVLJENO:
 • 10.09.2018. u 17:38

 • Ilustracija

  Nakon što je prije tri godine najprije bio osuđen na dvije godine zatvora zbog silovanja maloljetne djevojke 2014. godine, 25-godišnji muškarac, inače borac u ultimate fightu, u ponedjeljak je na zagrebačkome Županijskom sudu, u ponovljenom postupku nepravomoćno oslobođen optužbi.

  Osuđujuću presudu iz 2015. godine ukinuo je Vrhovni sud, te naložio ponovljeno suđenje u kojemu novo sudsko vijeće nije pronašlo dokaze o njegovoj krivnji.

  Inače 25-godišnjaku koji je u vrijeme počinjena djela bio mlađi punoljetnik, na teret se stavljalo da je 18. ožujka 2014. u svojemu stanu silovao tada 14-godišnju djevojčicu.

  No, tijekom ponovljenoga suđenja sud je utvrdio kako uspkros njezinim tvrdnjama da ju je okrivljenik silovao, to nije proizašlo iz niza drugih provedenih dokaza, kao i da je njezin iskaz kontradiktoran te nije u skladu s drugim dokazima.

  Naime, iz Facebook komunikacije koja je prethodila događaju, bilo je vidljivo da su djevojka te MMA borac dogovarali seks, te da se ona predstavljala kao starija osoba, odnosno kao 18-godišnjakinja.

  Izdvajamo