STIGLA OVRHA

OD ČELJUSKE TRAŽE MILIJUN KUNA ‘Nemam nikakvih primanja niti imovinu, samo stari Mercedes iz 1998. godine'

Riječ je o tužbi tvrtke Hypo Steiermark Kraftfahrzeug und Maschinenleasing iz Graza
Zadar, 230609.Dolazak Zlatka Celjuske ( suprug TV voditeljice Toncice Celjuske ) na Opcinski sud u Zadru zbog prevare oko zemljista.Foto: Andrija Lucic / CROPIX
 Andrija Lucic / CROPIX

Zlatku Čeljuski (61), bivšem suprugu poznate TV voditeljice Tončice Čeljuske, prijeti ovrha nad cjelokupnom imovinom u iznosu 129.113 eura plus kamate, no ako je istinit njegov iskaz koji je dao sudu u Zadru, ovrhovoditelj bi mogao ostati kratkih rukava.

Čeljuska je u veljači ove godine sutkinji Općinskog suda u Zadru Ani Brkić, odgovarajući na pitanja o materijalnom statusu, rekao da nema nikakvih primanja i ne posjeduje ništa, osim Mercedesa iz 1998. godine.

Među brojnim sudskim postupcima koji se protiv Čeljuske vode je i tužba tvrtke Hypo Steiermark Kraftfahrzeug und Maschinenleasing iz austrijskog Graza, koja je još u listopadu 2007. podnijela prijedlog za ovrhu. Čeljuska je, naime, trebao kao jamac pri ugovaranju leasinga za kupnju strojeva još u kolovozu 2007. platiti Hypu 128.113 eura, a budući da do danas to nije učinio, sada ta kuća tužbom traži i kamate, i to u iznosu 15% godišnje, od kolovoza 2007. do namirenja.

Uz to, tužbom se od Čeljuske traži i da plati troškove ovršnog postupka. Nakon sedam godina parničenja spis je od ove godine dodijeljen sucu Općinskog građanskog suda u Zagrebu Nenadu Miletiću i glavna rasprava kreće iznova. Čeljuska je na sudu izjavio da je u Njemačkoj dao otkaz u rujnu prošle godine i sada stalno boravi u Zagrebu, a njegova odvjetnica Višnja Drenški Lasan medijima je poručila da će njezin branjenik “u sljedećem razdoblju riješiti sve svoje situacije na sudovima” i da će se uredno odazivati na rasprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:32