PROCES

ODGOĐENA PRESUDA ŠEFU CROATIA RECORDSA KOJEG JE ZA KLEVETU TUŽIO NIKŠA BRATOŠ Sud naišao na podatke da tuženi direktor ima veću imovinu nego je naveo

Zagreb, 280108.
Croatia Records je ugasila proizvodnju kompakt kazeta te ce liniju za proizvodnju pokloniti Tehnickom muzeju. Zelimir Babogredac, predsjednik uprave CR i veliki kolekcionar vinilnih ploca.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

Želimir Babogredac

 

Iako je za danas bilo najavljeno izricanje presude prvom čovjeku Croatia Recordsa Želimiru Babogredcu kojeg je Nikša Bratoš, predsjednik Hrvatske glazbene unije, tužio za klevetu, sutkinja Općinskog kaznenog suda je objavu pravorijeka odgodila jer treba dopuniti dokazni postupak oko imovine okrivljenog direktora.

Pripremajući odluku o presudi, sud je naišao na podatke da Babogredac zapravo posjeduje puno veću imovinu od one koju je naveo na ročištu tijekom prvog ispitivanja u svibnju prošle godine, a o čemu bi u slučaju osuđujuće presude, mogla ovisiti i sama visina izrečene novčane kazne.

Pa je tako sud u registru pronašao podatak prema kojem je Babogredac suvlasnik tvrtke koja u svom vlasništvu ima 80 posto dionica Croatia recordsa, koja pak ima temeljni kapital od 22 milijuna kuna. A Babogredac je, pak, sutkinji prilikom davanja generalija rekao, između ostaloga, da mjesečno zarađuje kao direktor 21.000 kuna. S obzirom na velike razlike u onom što je rekao i onog što je sud nedavno otkrio, Babogredac će to morati razjasniti u sudnici sredinom prosinca.

Podsjetimo, povod Bratoševoj privatnoj tužbi za klevetu bio je intervju koji je Babogredac dao Slobodnoj Dalmaciji, a u kojem je između ostaloga Bratoša prozvao kao čovjeka koji sa svojim timom preko HRT-a godinama na muljažama i ucjenama diže ogroman novac.

Izdvajamo