POLICIJA NA TERENU

OKONČANA DRAMA U SINJU Predao se muškarac (72) koji je satima zabarikadiran u kući prijetio bombom i plinskim bocama, prevezen je u policijsku postaju

    AUTOR:
    • Toni Paštar

  • OBJAVLJENO:
  • 23.10.2019. u 14:26

Toni Paštar / SLOBODNA DALMACIJA

 

NOVO 16:09 Oko 15:40 sati okončana je drama u Sinju. Muškarac (72) se nakon razgovora s pregovaračem odlučio predati, a potom je prevezen u policijsku postaju, javlja Dalmacija danas.

---------------------------------

Osoba koja se predstavila kao Slobodan Bračulj u srijedu se zabarikadirala u obiteljsku kuću koju je u sinjskoj Ulici braće Radić izgradio pok. Ivan Bračulj, otac Slobodana Bračulja, i zaprijetila da će dignuti u zrak kuću i sebe. Dotična osoba u 12 i 55 sati nazvala je tehničku redakciju sinjskog HIT radija, piše Slobodna Dalmacija.

Dežurni tehničar spojio je tu osobu s novinarkom Boženom Romac.

- Gospodin s druge strane predstavio se kao Slobodan Bračulj. Kazao je da posjeduje tri boce pune propan-butan plina i jednu ručnu bombu te da će izazvati detonaciju i sve dignuti u zrak. Razlog tomu su, rekao je, neriješeni obiteljski imovinski odnosi. Ustvrdio je da su njegov brat i sestra prisvojili ostavštinu iza pokojnog oca na njegovu štetu – kazala nam je Božena Romac.

Toni Paštar / SLOBODNA DALMACIJA
 

U međuvremenu su susjedi alarmirali policiju. Osim temeljnih policajaca iz Policijske postaje Sinj koji su zatvorili sav promet vozila i pješaka u tom dijelu Sinja na lice mjesta stigli su i policijski službenici iz Policijske uprave, pirotehničari i pregovarači koji su, neslužbeno smo saznali, stupili u kontakt s Bračuljem.

Toni Paštar / SLOBODNA DALMACIJA
 

Oko 13 i 30 sati v.d. ravnatelja OŠ Marka Marulića, koja se nalazi u susjedstvu, javno je putem HIT radija pozvao roditelje da ne šalju djecu u školu iz sigurnosnih razloga, piše Slobodna.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo